Se ieftinesc apartamentele din Bucureşti şi Constanţa

0
108

imobiliare

Apartamentele din marile oraşe s-au scumpit în medie cu 2,1% în ianuarie, arată datele imobiliare.ro. Dar, în Bucureşti şi Constanţa s-au ieftinit. În Capitală ieftinirea este un fenomen care durează de ceva vreme.

Preţurile sunt trase în jos de apartamentele noi pentru care contează foarte mult zonele în care sunt inaugurate. Cum cartierele bune sunt deja ocupate, dezvoltatorii au fost nevoiţi să construiască blocuri în cartierele mărginaşe ale Capitalei.

Un studiu Homfinders realizat anul trecut arăta o prăpastie de 20% între preţul locuinţelor de la periferie, care se ieftinesc, şi preţul apartamentelor din centru, care trec printr-o perioadă de scumpire la fel de accelerată ca în restul ţării. În alte oraşe nu există acest decalaj pentru că distanţele dintre periferie şi centru sunt mai mici şi nu există nici ambuteiajele din trafic. Aşa se face că în Cluj-Napoca, apartamentele vechi din centru şi cele noi, de la marginea oraşului s-au scumpit în medie cu 3,1% în ianuarie şi au sărit de 1150 de euro pe metrul pătrat. O scumpire şi mai mare a fost în Iaşi, de 3,5%. Însă preţul pe metrul pătrat continuă să fie mic acolo, 877 de euro pe metrul pătrat.

LEAVE A REPLY