Modernizare Metrorex – 150 milioane de cartele magnetice si contactless destinate accesului prin usile batante

0
301

3 (1)

In timp ce pe o parte, Metrorex prezinta solutii “super moderne” pentru a evita accidentarea calatorilor intre spatiul dintre peron si vagoanele de tren, pe de alta, acesta isi propune sa organizeze o licitatie, in a doua jumatate a lunii martie.

Metrorex doreste a cumpara 149,8 milioane de cartele magnetice si contactless destinate accesului in statii prin usile batante care vor fi montate de UTI Grup, valoare estimata a contractului ridicandu-se la 36,5 milioane de lei, fara TVA, informeaza profit.ro.

Cu o durata de patru ani, contractul va fi finantat din subventie de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale transportatorului.

Mai mult de jumatate din cantitate vor fi cartele magnetice de 2 calatori, la care se adauga cartele magnetice de 10 calatori – 18,7 milioane de bucati, carduri contactless – 49 milioane de bucati si carduri contactless reincarcabile – 1,8 milioane de bucati.

“Metrorex are in vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedura separata. In acest caz avem in vedere achizitionarea unor porti de acces care sa aiba incorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atat a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cat si a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel incat se vor achizitiona carduri contactless (reincarcabile si de unica folosinta), inainte de punerea in functiune a sistemului de taxare modernizat, atat pentru teste, cat si pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul calator.

Citeste si: DOCUMENT Femeia care a sesizat METROREX la ANPC spune cum şi-a prins piciorul la METROU și prin ce a trecut

Cardurile contactelss se vor utiliza in cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB si posibil alti operatori de transport, iar acestea trebuie sa fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

1 (1)

LEAVE A REPLY