Se caută poliţişti! ”Internele” pun la bătaie 2.000 de posturi pentru civili

0
1033

politisti

După ani buni în care abia dacă găsea loc pentru absolvenții școlilor de profil, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își deschide anul acesta porțile chiar și pentru civili. Mai-marii ”Internelor” au gândit un proiect prin care au pus la ”bătaie” 2.000 de posturi de agenți / subofițeri de Poliție, Jandarmerie, Poliie de Frontieră și Pompieri.

În toată nebunia care vizează reorganizarea ”Internelor” – pensionări, plecări, demiteri -, și-a făcut loc, așa cum era și firesc, și o ”completare” de personal, oricum aflat într-un serios deficit mai ales în zona operativă, adică în zona străzii. De aceea, ministrul Petre Tobă a dat liber la angajări din viața civilă și a vorbit chiar despre aproximativ 2.000 de posturi care, în curând, vor fi scoase la concurs. ”Este vorba doar de agenți / subofițeri, iar metodologia pentru susținerea examenelor va fi făcută publică în timp util. Nu vor lipsi testele medicale, cele psihologice și examenele orale, scrise sau interviurile”, ne-au spus surse din cadrul MAI.

Tjobs.ro

În principiu, la concurs au dreptul să se înscrie doar cetățeni români, cu un dosar curat, care să nu fi fost cercetați penal sau, mai rău, care să fi fost închiși. Trebuie spus că nu toate cele 2.000 de posturi vor fi scoase la concurs în același timp, ci ele se vor debloca pe rând, în funcție de necesitățile operative ale fiecărei structuri a MAI (Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, Pompieri sau Inspectoratul General pentru Imigrări). Inițial, spun surse din interiorul ”Internelor” urmau să fie scoase la concurs aproximativ 7.000 de posturi, dar, deocamdată, șefii MAI s-au oprit la doar 2.000.

Tot în cadrul aceluiași plan de reducere a nivelului de personal de la nivelul MAI , 1.000 de agenți / subofițeri / maiștri militari vor trece în corpul ofițerilor. Procedurile de concurs vor fi inițiate în cursul acestei luni.

LEAVE A REPLY