Vești bune pentru studenţi şi elevi! Vor avea GRATUITĂŢI!

0
575

evaluare_-_elevi_

Politicienii români și-au dat mâna și au votat o lege prin care acordă unele beneficii pentru o anumită categorie de elevi și studenți. Astfel,aleșii vor să îi ajute  pe copii ai actualilor și foștilor dascăli sau pe cei ai căror părinți lucrează sau au lucrat ca personal auxiliar în domeniul educației.

Actul normativ prevede că toţi copiii cadrelor didactice, ai cadrelor didactice auxiliare sau pensionare şi orfanii ai căror părinţi au lucrat în sistemul educaţional să fie scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în universităţi şi să beneficieze de gratuitate în cămine şi internate.

Comisia de învăţământ a fost votat în unanimitate, şi o propunere care vine în sprijinul şcolilor şi al copiilor din zonele izolate unde se va permite formarea grupelor şi a claselor chiar dacă numărul elevilor este sub efectiv. Am demonstrat că drepturile copiilor la educaţie sunt mai presus de apartenenţa politică’, arată deputatul PNL Raluca Turcan,unul dintre inițiatorii legii.

Actul normativ urmează să intre în dezbaterea plenului Camerie deputaților care va da undă vere legii.

LEAVE A REPLY