Klaus Iohannis anunță o situație gravă

2
278

iohannis_94

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că trebuie să existe o finanţare adecvată a sistemului de sănătate şi o mai bună organizare, în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer şi mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli nemiloase.

‘Astăzi marcam Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, boală nemiloasă care curmă milioane de vieţi pe întreaga planetă. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezintă principala cauza de îmbolnăvire şi a doua cauză de deces, iar în România sunt peste 80.000 de cazuri noi diagnosticate şi mai mult de 50.000 de decese în fiecare an.
Această stare de fapt trebuie combătută, în primul rând, printr-o finanţare adecvată a sistemului şi o mai bună organizare. Depistarea precoce şi tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un număr semnificativ de bolnavi’, a scris Iohannis, joi, pe Facebook.

El precizează că România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internaţională pentru Controlul Cancerului, ale cărei principale scopuri sunt reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes şi creşterea calităţii vieţii a cât mai multor pacienţi.

2 COMMENTS

  1. Să crească cu ce ??? Cu 1000 lei salariu ??? :D E o glumă, nu-i așa ???
    Am lucrat într-o bancă cu un salarou de 1050 lei. Voiau haine bune, aranjată și motivată în fiecare ceas… n-am putut să joc teatru și a trebuit să-mi dau demisia. ;) :D
    Mulțumim lui Dumnezeu că ne oferă prin metode gratis VINDECARE. Și acesta este postul și rugăciunea !!! TESTAT. :)
    Dumnezeu să vă binecuvânteze !!!
    Dumnezeu să-l binecuvânteze și pe șeful nostru de stat și să-și amintească de Cartea cea mai plăcută de el și s-o aplice !

  2. DORIM FAPTE , NU DOAR VORBE dle presedinte , aratati ca va pasa , ca iubiti poporul roman si Romania , in ultimii 26 de ani sa demonstrat ca cei care au fost la conducere , presedinti , guvernanti , perlamentari , AU DISTRUS SI JEFUIT ROMANIA , PARCA NU AR FI FOST PATRIA LOR , CEI MAI MARI DUSMANI AI ROMANIEI ATI FOST VOI CEI PUSI SA NE DEA BUNASTARE SI LINISTE , SUNTETI CANCERUL NATIUNII ROMANE , TREBUITI EXTIRPATI DIN RADACINA , SA NU MAI RAMANA VREUN TENTACUL , NE ATI DISTRUS , FACETI CEVA MACAR DVS. ASA SA VA AJUTE BUNUL DUMNEZEU .!

LEAVE A REPLY