Metrorex: ce proiecte are institutia pentru 2016, de ce a fost scoasa cartela de 62 de calatorii si de ce a primit amenda de la ANPC

1
235

metrou

Marin Aldea, directorul general interimar al Metrorex, a acordat un interviu pentru Agerpres in care explica ce proiecte are Metrorex in 2016, de ce a fost eliminata cartela de 62 de calatorii si de ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a dat o amenda de 20.000 de lei institutiei.

Astfel, metrorex are in derulare anul acesta investitii in valoare de 1,403 miliarde de lei. Este in lucru extinderea Magistralei 5 de la Eroilor la Drumul Taberei, la Raul Doamnei si statia di Depoul Valea Ialomitei. Acest proiect costa 3,1 miliarde de lei, 10 statii si aproape 7 kilometri lungime.

Un alt proiect este extinderea Magistralei 4, de la Gara de Nord la Lac Straulesti, cu cele doua statii: Laminorului si Lac Straulesti, proiect de circa 250 de milioane de euro.

Cu banii pe care ii avem in buget putem sa punem in functiune fara probleme cele doua statii Laminorului si Lac Straulesti. Ne-ar mai trebui vreo 60 de milioane de lei ca sa finalizam si parcarea si depoul. Acolo este un park&ride. Vom solicita la rectificare. Ne vom zbate sa obtinem banii.

De asemenea, avem un proiect pentru realizarea unui nou acces la statia Tineretului. Avem banii prevazuti in buget, deci il vom realiza. Plus un lift pentru persoane cu dizabilitati la aceeasi statie.

CITESTE SI: O NOUĂ MĂSURĂ luată de Metrorex după incidentul cu femeia care și-a prins piciorul între metrou și peron

Aldea vorbeste si despre modernizarea sistemului de control acces la 41 de statii, dar si despre achizitia materialului rulant.

Avem in vedere realizarea proiectarii preliminare pentru zona Eroilor — Iancului. Avem ganduri mari si cu Magistrala 6 de metrou, care leaga 1 Mai de Otopeni, a spus seful Metrorex.

In ceea ce priveste cartela de 62 de calatorii:

Este adevarat ca acest titlu de calatorie era foarte utilizat si benefic pentru calatori si am analizat mult pana sa luam decizia de a scoate din portofoliu cartela de 62 de calatorii. Decizia a fost pur economica.

Va pot spune ca decizia de modificare a tarifelor, inclusiv de a renunta la acest titlu, a condus la cresterea veniturilor lunare ale Metrorex cu circa 4 milioane de lei, ceea ce este important. Este adevarat ca acest titlu de calatorie era destul de utilizat. In jur de 35-40% dintre calatori il foloseau, deci un procentaj destul de mare, in detrimentul abonamentului lunar, care aproape disparuse din paleta noastra de oferte — ajunsese la un procentaj de utilizare de 2-3%.

In legatura cu scandalul ANPC, cand televiziunile au anuntat ca statia Piata Victoriei va fi inchisa, Aldea spune ca acest anunt a fost facut cand controlul inca nu se terminase.

Noi eram in timpul controlului, in jurul orelor 12,00, cand s-a facut anuntul la televizor. Toata lumea era bulversata. ”Ce, s-a oprit metroul?” “Deci, dvs. ati consemnat asta acolo, ca vreti sa inchideți statia?” Ei nu terminasera de scris procesul verbal.

CITESTE SI: RATB anunță schimbări majore din 15 februarie: Nimeni nu mai urcă fără bilet

1 COMMENT

LEAVE A REPLY