Podul de la Mihai Bravu, reabilitat. Cât durează lucrările

0
692

mihairavu2-81726200

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2016. Potrivit documentului, Administraţia Străzilor va avea în acest an un buget pentru investiţii de 31,2 milioane lei. Cea mai mare sumă – 12 milioane lei, va fi cheltuită pentru modernizarea şi consolidarea Podului Mihai Bravu. Vechiul pod rutier va fi reabilitat, iar lângă el vor fi construite două pasarele, pentru pietoni.

În acest an, Administraţia Străzilor ar putea beneficia de un buget pentru investiţii de 31.210.000 lei, potrivit proiectului de buget al Primăriei Capitalei.

Din această sumă, 7,4 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru reabilitare sistem rutier strada Teius, 2,6 milioane lei sunt alocaţi pentru semnalizarea verticală dinamică pe arterele Municipiului Bucureşti, iar 10 milioane lei pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate şi proiecte tehnice.

Cea mai mare sumă din bugetul de investiţii este prevăzută pentru modernizarea şi consolidarea Podului Mihai Bravu. Astfel, 12 milioane lei au fost alocaţi în proiectul de buget pentru această lucrare.

Podul Mihai Bravu amplasat peste râul Dâmboviţa, la intersecţia dintre Şos. Mihai Bravu şi Splaiul Unirii, a fost construită în 1987 şi nu a suferit niciodată reparaţii majore.

Primăria Capitalei vrea să consolideze podul, dar şi să îl supralărgească. Potrivit proiectului, circulaţia rutieră pe pod va fi extinsă, de la trei benzi pe sens la patru benzi pe sens, scrie b365. De asemenea, trotuarele existente vor fi desfiinţate, iar circulaţia pietonilor va fi mutată de pe pod pe două pasarele independente, paralele cu podul. Tot pe aceste pasarele vor fi amenajate şi zone destinate circulaţiei cicliştilor.

Valorea estimată a investiţiei este de 24 .102.450 lei (aprox. 5,4 milioane euro), din care 20,2 milioane lei (4,5 milioane euro) pentru lucrările propriu-zise de construcţie şi montaj. Banii pentru realizarea lucrării provin de la bugetul local.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

LEAVE A REPLY