SE SCHIMBĂ SALARIILE a MILIOANE DE ROMÂNI. Vezi aici NOILE LEFURI

0
179

100-lei-romania-2005-b-465x215

Salariile din România se modifică odată cu apariţia acestei noi legi. Se schimbă tot modul de salarizare

Ministrul Muncii, Ana Costea, va discuta săptămâna aceasta cu parlamentarii despre modificările aduse Legii salarizării personalului din sectorul bugetar. Oficialul va prezenta proiectul deputaţilor şi senatorilor din Comisiile de Muncă. Cu două zile înainte de finalizarea legii salarizării, România TV a aflat care vor fi veniturile bugetarilor.

Proiectul de lege prevede criterii de performanţă şi de evaluare pentru salariaţii bugetari şi ar urma să intre în vigoare în 2017.

Potrivit unui document obţinut de România TV, un profesor cu studii superioare şi cu 25 de ani vechime ar putea ajunge la un salariu brut de 5.700 de lei, tot atât va putea câştiga şi un funcţionar public din administraţia centrală. Un medic specialist la unităţile clinice va putea ajunge la un salariu de 5.600 de lei, iar un judecător ar putea primi un salariu lunar de peste 14.000 de lei.

Cel mai mic salariu va fi cuprins între 1.250 de lei şi 1.400 de lei.

La aceste salarii se pot adăuga şi sporuri. Lefurile bugetarilor vor creşte etapizat, în următorii 4-5 ani de la intrarea în vigoare a legii.

Guvernul trebuie să finalizeze proiectul de lege până la data de 10 februarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 ar trebui să intre în vigoare.

LEAVE A REPLY