ULTIMĂ ORĂ. Procurorii DNA cer ARESTAREA lui Mădălin Voicu

0
150

MADALIN-VOICU

Procurorii cer ARESTAREA parlamentartului Mădălin Voicu. Acesta a venit miercuri dimineață la sediul DNA, unde i s-a adus la cunoștință faptul că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție. În urmă cu câteva luni, procurorii au început o anchetă ce privește presupuse fraude cu bani europeni. Aceștia ar fi fost folosiți în alte scopuri decât cele pentru care au fost atribuiți.

Procurorii DNA solicită încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată. Nicolae este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare de bani, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. De asemenea, acesta din urmă s-ar mai face vinovat, susțin procurorii, de cumpărare de influență și influențarea declarațiilor, toate în formă continuată.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în cazul solicitării ridicării imunității lui Madalin Voicu, partidul va proceda ca și în ultimele cazuri, adică va vota favorabil.

Stire in curs de actualizare

LEAVE A REPLY