S-a dat lege. Toți angajații vor primi gratuit o masă caldă

11
3529

pachetel-servici_opt-692x360

Angajatii din Romania ar putea uita de grija mesei de la serviciu si a „pachetului” din geanta. O initiativa legislativa prevede ca toti cei care muncesc legal in Romania ar putea beneficia de o masa calda la pranz oferita de catre angajator.

”Vad zilnic cum saracii oameni mananca hrana rece la serviciu, ce isi aduc de acasa. De multe ori, nu au nimic in geanta, pentru ca nu au bani, si rabda foame. Unii se duc la tot felul de magazine si isi cumpara sandwich-uri sau mancare calda la caserole, cu care vin apoi la locul de munca. Este o mare pierdere de timp pentru angajati. Unii se imbolnavesc de stomac pentru ca nu se hranesc corespunzator, din lipsa banilor”, a declarat senatorul UNPR, Constantin Popa, initiatorul legii.

Senatorul vrea ca valoarea mesei sa fie de 15 lei pe zi, iar angajatul sa o primeasca la locul de munca, in asa fel incat sa nu mai fie nevoit sa plece pentru a-si cumpara mancare. Pe langa beneficiile aduse salariatului, senatorul spune ca, prin aceasta initiativa, angajatorul isi va fideliza angajatul si se vor crea noi locuri de munca in industria alimentara, noteaza Libertatea.

„Cred ca daca le-am oferi posibilitatea ca la pranz sa beneficieze de o masa calda platita de angajator in valoare de pana la 15 lei nu ar fi o mare povara pentru acest stat. in acest fel oamenii nu vor mai sta flamanzi la munca si vor da un randament mult mai bun”, ne-a mai spus Constantin Popa.

Valoarea mancarii calde a angajatului va fi dedusa din profitul companiei, fie ea de stat, fie privata.

CITESTE SI: Motivul pentru care RATB vrea să numere călătorii din mijloacele de transport în comun

CITESTE SI: O nouă materie ar putea deveni obligatorie în şcoli şi facultăţi

CITESTE SI: În 2017 metroul de Drumul Taberei va fi finalizat

 

11 COMMENTS

 1. Da in 22 zile ori 15 ron =330
  Si când o fost voeba vorba de salariul minim au amânat până in iunie.
  Sa trezit nimeni in drum sa fie îngrijorat de oamenii. Poate are el restaurante si nu prea are comenzii.

 2. Du-te dracului cu legile tale pe care le visezi cand te caci.. Brusc va ganditi la binele angajatului. Mortii ma-tii… dar salarul in romania asta de cacat, e sub limita decentei.. Ne ingropati cu taxele. Si toate par a fi “facute” doar pt binele nostru. Sa faceti legi care sa fie in raport cu profitul companiei. Ca in tara asta nu sunt doar companii de milioane de euro. Mai sunt si micro, mici… etc. Care doar ele stiu cum se chinuie sa mentina nr de angajati. Mortii mamii voastre de cretini.. Da crapati baaah, odata..

 3. Propunem si noi o lege :
  – Parlamentarii, guvernantii, presedintele sa aiba salarii si pensii functie de realizari (in dezvoltarea tarii, cresterea nivelului de trai al populatiei…)
  – Patronii sa imparta cu angajatii veniturile companiei. Nu sa dea la angajati minimul pe economie si restul sa ia numai ei tot – ca oricum nu se rup cu munca, decat cu noile achizitii de case, terenuri, masini …
  – Pensionarea celor cu nivel de trai rau (salarii mici etc), sa se faca mai devreme fata de a celor cu nivel de trai bun – care-si permit concediu in statiuni, hrana buna …

 4. Pe baza angajatorilor, angajatii nu vor avea niciodata masa calda . Nu declara profit. Nu se vor indura sa rupa din bunastarea lor. Nu vor respecta legea cum nu respecta dealtfel multe legi, nu dau bonuri de masa, nu platesc dublu – nu ponteaza etc., considera ca sunt numai a lor banii, iar munca este a sclavilor. Si asta pt ca le-a permis politica ultimilor 26 de ani. In anii alegerilor mai intentioneaza ceva cate un politician, dar mare lucru nu se face, doar momeala pt a fi alesi. Nu ar trebui sa mai continuam inca 26 de ani tot asa…

 5. pt. “sas” -sa stii ca dezamagit are perfecta dreptate daca voua la patroni va e asa de greu renuntati si schimbati rolul , angajati-va sa aveti si voi un venit sigur pe luna ( minim garantat pe econonomie ) si nu mai aveti batai de cap . Spuneti ca va sufoca statul cu taxele pe salarii , de vreme ce aveti nevoie de angajati inseamna ca aveti si de lucru ,nu ne spuneti noua ca ii platiti pe degeaba asa doar ca va place sa figurati cu angajati pe firma ,cu ei va faceti banii , dar pun pariu ca numai pe ei ii vedeti ca pe o cheltuiala inutila ca deh omul nu are nici o valoare .Daca vrei sa stii angajatii chiar nu ar sta cu mana intinsa pt. o masa calda ca nu is cersetori dati-le salariile pe care le merita si pt. care muncesc.Vai ce mila mi de toti patronii din Romania saracii ca de aia se ombogatesc peste noapte si ooof nu mi-ar ajunge o zi intreaga sa enumar toate “greutatile” lor. Nu stiti sa apreciati oamenii si va bateti joc de ei , vreau sa stiu din cate drepturi are un angajat cate le respectati !
  Daca cumva faceti exceptie din acest tipar ma inclin in fata dvoastra !

 6. S-A DAT LEGE: TOTI CEI CARE VOR MAI POSTA IDIOTENII DE GENUL ASTA, FARA SA SPUNA CA DE FAPT ESTE VORBA DE O INITIATIVA (CARE IN 99% DIN CAZURI NU VA FI APROBATA) VOR FI CASTRATI, PENTRU A NU SE MAI INMULTI!!!!!

 7. as dori ca acesti bani sa mearga la copilul meu in sensul sa i se acorde o masa calda la cantina scolii si o gustare la mijlocul orelor; sunt dispus sa si platesc, dar sa fie mancare consistenta nu ce fura bucataresele si adminsitratorii sa isi umple ei frigiderele ca nesimtitii

 8. @anca – de ce nu te faci si tu patron, ca sa “ai fara sa muncesti” (asa cum zici)? Ce te opreste?

LEAVE A REPLY