Un copil a murit şi alţi nouă sunt internaţi cu infecţie digestivă gravă la Spitalul Marie Curie

0
81

gradinita-1

Un copil de aproape un an a murit şi alţi nouă, cei mai mulţi din judeţul Argeş, sunt internaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală, după ce au contactat o infecţie digestivă gravă.

Managerul Spitalului Marie Curie, Dan Buzatu, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că cei 9 copii internaţi, cu vârste între şapte luni şi doi ani, suferă de sindrom hemofilic uremic, ceea ce înseamnă că afecţiunea duce la blocarea rinichilor, motiv pentru care copiii au fost supuşi dializei.

Unul dintre copii, de 11 luni, a murit pe 4 februarie în urma complicaţiilor. El a fost adus de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti în 3 februarie cu o stare generală gravă.

Medicii au stabilit că bebeluşii au contactat bacteria Escherichia Coli după ce au mâncat fructe şi legume nespălate sau au primit lapte insuficient preparat. Cele mai multe cazuri sunt din Argeş.

Începând cu 3 februarie, de la Spitalul Judeţean din Piteşti au ajuns nu mai puţin de patru cazuri. Reprezentanţii spitalului au declarat pentru MEDIAFAX că nu este vorba despre un focar şi că la nivelul instituţiei a început, conform protocolului, o anchetă epidemiologică.

La Spitalul Marie Curie au mai ajuns alte cazuri din Craiova şi Câmpulung Muscel (Argeş). Copiii prezintă aceleaşi simptome ca bolnavii din Argeş.

LEAVE A REPLY