Lovitură pentru VICTOR PONTA. A fost DENUNȚAT la DNA

0
161

ponta

Codrin Ștefănescu a dezvăluit, la Antena 3, că ținta în dosarul privind ”Partida Romilor” nu este Mădălin Voicu, ci chiar Victor Ponta și fostul său ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

”Chiar acum câteva minute a apărut un articol scris din surse de la organul statului că Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, i-a denunțat deja pe Victor Ponta și Orlando Teodorovici”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Potrivit articolului citat în emisiune, Gelu Diaconu ar fi declarat în fața anchetatorilor că Victor Ponta și Orlando Teodorovici i-ar fi solicitat circulara. Fostul ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avut deja o primă reacție, în ediția de joi a emisiunii ”Sinteza zilei”, despre prezența numelui său în dosarul în care Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt urmăriți penal.

Site-ul despre care vorbește Codrin Ștefănescu este curentul.info, care speculează comunicatul de presă al lui Gelu Diaconu. Fostul șef ANAF a scris ”reamintesc faptul că solicitarea de remediere a acestei aberații fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului și a ministrului de Finanțe de la acea vreme.”

Problema lui Teodorovici apare însă în comunicatul trimis presei ieri de Gelu Diaconu. Acesta acuzat de favorizarea infractorului și abuz în serviciu pentru emiterea unei circulare cu conținut derogatoriu de la Sfântul Cod Fiscal:

„Reamintesc opiniei publice că anomalia prevăzută în Codul Fiscal a făcut ca aplicația informatică să trimită decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, întrucât CASS-ul se calcula la venitul minim și nu la venitul efectiv, potrivit legii.

Am aflat cu stupoare că domnul procuror Țuluș apreciază că am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii și persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrâns de câteva sute de persoane pentru niște sume de sute de mii de ori mai mici decât cele pe care le-ar fi plătit parinții copiilor și bătrânii cu dividende de 2-3 lei rezultate din acțiunile deținute în urma vestitei cuponiade.

Citește și: Legea salarizării a ajuns să aibă 3 variante: Iată salariile vehiculate

În plus, reamintesc faptul că solicitarea de remediere a acestei aberații fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului și a ministrului de Finanțe de la acea vreme.”

Da, poate o fi fost o anomalie dar așa cum mai sunt multe altele, ea trebuia respectată sau corectată tot printr-o lege și nu printr-o Circulară! Denunțându-i pe Ponta și Teodorovici, Gelu Diaconu nu are cum să ia mai mult de 10 ani de închisoare per circulară.”, scriu cei de la curentul.info.

LEAVE A REPLY