Dacă modifici setările iPhone-ului la această dată îţi distrugi telefonul

0
193

iphone

Specialiştii trag un semnal de alarmă pentru toţi utilizatorii de iPhone. De asemenea, aceştia recomandă să nu încercaţi sub nici o formă aşa ceva acasă.
Potrivit Noobz.ro, schimbarea datei la modele recente de iPhone în 1 ianuarie 1970 va transforma dispozitivul într-un smartphone complet inutil şi imposibil de reformatat.

Deşi dispozitivele mobile iPhone sunt pe piaţă de când a lansat Apple primul produs din această serie în 2007, ai posibilitatea de a schimba data începând cu anii ’70.

Când telefonul este oprit şi repornit, acesta refuză să se redeschidă, singurul lucru pe care îl poţi vedea pe display-ul său fiind logo-ul Apple şi neputând sub nicio formă să faci orice altceva.

Eroare face ca orice dispozitiv iOS cu un procesor de 64 de biţi să devină inutil – de la iPhone 5s, 6, 6 Plus, iPad Air 2, până la iPad Mini 3 sau 4 şi chiar a 6-a generaţie de iPod Touch.

Experimentul a fost făcut de câţiva utilizatori Reddit, mulţi dintre care au confirmat că atunci când au închis telefonul, acesta a refuzat să se mai repornească.

Eroare depinde cel mai probabil de fusul orar: utilizatorii din America, cu zona temporară GMT, au fost afectaţi, dar doar un utilizator cu zona temporală stabilită în Beijing nu a păţit nimic. iPhone-ul setează data în GMT, aşa că în anumite zone de timp, schimbarea datei la 1 ianuarie 1970 setează ceasul intern sub 0, potrivit unui utilizator Reddit.

iPhone-urile setează data automat, dar din meniul de setări utilizatorii pot schimba data manual, alegând să antedateze la 1 ianuarie 1970. Când smartphone-ul este repornit, acesta se blochează la ecranul de pornire alb, care prezintă doar logo-ul Apple.

LEAVE A REPLY