SCANDAL în sala de judecată: DNA îi face un nou dosar lui Becali

0
159

gigi_becali_in_parlament_7_rsz

George Becali a ajuns luni în faţa instanţei, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care este anchetat Puiu Popoviciu. Afaceristul este cercetat de procurori după ce ar fi intrat în posesia a 224 de hectare de teren pe care a fost ridicat complexul de magazine şi apartamente din Băneasa, iar mărturia lui Becali este esenţială în dosar.

În sala de judecată au avut loc scene traficomice. Patriarhia a trimis biblii pentru ca Becali să aibă garanţia că jură pe “Biblia ortodoxă”. Potrivit Antena 3, după începerea şedinţei, procurorul DNA nu a mai găsit denunţul făcut de latifundiarul din Pipera, drept pentru care şedinţa a fost suspendată, timp în care cineva trebuie să meargă să caute în arhivă documentele.

Când i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorului, Becali a surprins pe toată lumea afirmând că denunţul său, pe baza căruia a fost construit dosarul, era bazat pe bârfe. Patronul Stelei şi-a cerut scuze procurorului DNA, însă s-ar părea că nu va scăpa atât de uşor. Reprezentantul DNA a anunţat că Gigi Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.

***

Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.

În același dosar, au mai fost trimiși în judecată fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu – rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican – fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader – secretar Prefectura București, Ioan Todiraș – viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, Lizeta Minea – secretar Primărie Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu – secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici – șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, în perioada 2000 – 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafață de 224 ha în proprietatea publică a statului.

LEAVE A REPLY