Andrei Hrebenciuc preda din nou la ASE, dupa ce a recunoscut ca e vinovat de spalare de bani

1
192

hrebenciuc77-adriana-neagoe

Andrei Hrebenciuc le preda din nou economie studentilor de la ASE. Arestat preventiv iarna trecuta in Mega-dosarul Retrocedarile ilegale de paduri, in prezent judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, spalare a banilor si complicitate la trafic de influenta si cu toate faptele recunoscute in fata judecatorilor, Hrebenciuc “a depus o cerere la inceputul anului universitar, in care spus ca din punct de vedere juridic are dreptul sa predea, atata vreme cat nu este condamnat. Oficiul juridic a dat ok pe cererea respectiva”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul ASE, Pavel Nastase.

Andrei Hrebenciuc, in instanta, pe 12 octombrie 2015: “Recunosc ca am fost complice la infractiunea de trafic de influenta prin punerea la dispozitie a firmei. Asta era si o metoda de spalare de bani. (…) Imi asum consecintele. Recunosc toate infractiunile”. Sursa: Digi 24

Un cititor a sesizat HotNews.ro ca Andrei Hrebenciuc, suspendat din pozitia de lector la ASE din octombrie 2014 cand a fost arestat preventiv, a revenit la catedra si preda la Facultatea Economie Teoretica si Aplicata din cadrul ASE.

Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de catre rectorul universitatii, Pavel Nastase. “Da, preda, pentru ca el a depus o cerere la inceputul anului universitar, in care spus ca din punct de vedere juridic are dreptul sa predea, atata vreme cat nu este condamnat. Oficiul juridic a dat ok pe cererea respectiva. Se pare ca din punct de vedere legal are dreptul sa predea”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul ASE, Pavel Nastase.

Rectorul a afirmat ca “el a fost suspendat intr-adevar cand a fost arestat”, iar la inceputul acestui an universitar “a depus o cerere catre noi si, in baza argumentiei, Oficiul juridic a zis ca nu putem sa ii luam dreptul de a preda. In momentul in care va fi o hotarare judecatoreasca definitiva, contractul de munca va inceta”.

Intrebat daca este compatibila pozitia de persoana judecata care si-a recunoscut faptele (printre care si spalare de bani) cu cea de lector universitar la Academia de Studii Economie, Pavel Nastase a raspuns: “Cred ca trebuie sa asteptam hotararea judecatoreasca; probabil ca procesul se va derula mai rapid, pentru ca si-a acceptat vina”.

“Noi am procedat legal. Daca dumneavoastra aveti motive ca este ilegal, ni le dati in scris. Evident ca este o pata pe imaginea ASE ca se intampla astfel de lucruri, faptul ca el e in aceasta situatie, si noi nu vom tolera astfel de lucruri. Noi am luat in primul rand legislatia actuala, pentru ca regulamentele trebuie sa fie in concordanta cu legislatia”, a continuat rectorul ASE.

1 COMMENT

  1. Rectorul acesta al universitatii ,NASTASE, face pe prostul .Eu cred ca chiar si este . Dintr-un aluat in care ai bagat numai produse de calitate iti iesse un produs final BUN .Dintrun amestec de rector smecher(cica este , zice el), lector penal si nu mai stiu ce student cred ca va iesi ceva pe masura .DE ASTA SUNTEM AICI, UNDE SUNTEM !!!!!!!!!!!!!!!!

LEAVE A REPLY