Angajații RATB protesteză marți. Ce se întâmplă cu circulația

0
270

Greva RATB - Autobaza Titan

Angajații și sindicaliştii din RATB anunţă un protest în Bucureşti, marţi.

Sindicatul Transportatorilor APT anunţă că în ziua de 16 Februarie 2016, între orele 11:30 şi 15:30, la sediul RATB – Autobaza Alexandria, Şos. Alexandria nr. 150, sector 5, se va desfăşura o adunare publică.

Motivele protestului, conform comunicatului remis luni dimineaţă:

“1. Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, informeaza opinia publica despre faptul ca dupa cresterea fostului ITB, care atinsese apogeul in anii comunismului avand circa 38.000 de mii de angajati, au urmat 26 de ani de declin in care aceasta institutie a cazut prada mercenarilor care au adus-o in pragul falimentului.

2. Sindicatul Transportatorilor APT din RATB prin adresa catre Guvernul Romaniei in atentia domnului Prim-Ministru al României, domnului Dacian Ciolos a solicitat declansarea unei achete prin Corpul de Control, pentru a fi verificat cum au fost privatizate diverse subsectii ale fostei I.T.B. actuala R.A.T.B. din care unele au fost falimentate din care dam exemplu serviciile de taxi, maxi-taxi, service-urile Ciclop, Titulescu, CAR-RATB, iar altele au fost subevaluate si vandute insa pana in prezent nu am primit nici un raspuns.

3. Sindicatul Transportatorilor APT din RATB de asemenea am mai supus atentiei Guvernul Romaniei domnului Prim-Ministru al Românie cazul Parking Ciclop instrainat catre SC DALLI Exim SRL, cu ajutorul conducerii Primariei Municipiului Bucuresti si Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Domnul director la SC DALLI Exim SRL a fost Radu Jianu care mai tarziu a ocupat functia de sef achizitii la RATB, de unde a vandut ilegal la fier vechi o parte din parcul RATB. Domnul Radu Jianu a fost cercetat de catre DNA si condamnat. Aratam ca domnul Adrian Crit, fost director RATB, a semnat un contract “dubios” incheiat intre RATB si Astra Vagoane Calatori, in valoare de 600 de milioane de euro pentru constructia de tramvaie. Un alt fost director RATB, Viorel Popescu este condamnat pentru abuz în serviciu în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

4. Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, arata ca in rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că în perioada 10 noiembrie 2011-9 octombrie 2012, directorul general al RATB, a cauzat un prejudiciu de aproximativ 820.000 de euro în dauna regiei, si cu aceasta ocazie solicitam ca cei vinovati sa raspunda pentru faptele lor.

5. Sindicatul Transportatorilor APT din RATB am mai solicitat PMB si AMRSP sa apere patrimoniul aflat în folosința RATB de grupurile de interese politico- financiare.”

Scopul protestului, conform sursei citate:

“1.Managementul Neperformant si ILEGAL sustinut si impus de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Conducerea Primariei Municipiului Bucuresti;

2.Subfinantarea cronica a activitatii de transport public prin alocarea unui buget insuficient si jefuit de grupurile de interese.

3.Consilierii generali au interese oneroase si rude angajate pe bani foarte mulți în R.A.T..B

4.Numirea politica a unor sefi incompetenti in R.A.T.B.

5.Abuzurile sefilor impotriva salariatilor.

6.Furtul si distrugerea R.A.T.B. sustinut in ultimii 26 de ani de catre grupurile politico-mafiote;

7.Acoperirea jafului de la R.A.T.B. prin lipsa de reactie a institutiilor statului din care enumeram: nemultumirea ca D.N.A.-ul nu incepe cercetarea penala fata de ilegalitatle comise de conducerea R.A.T.B. sesizate in Rapoartele Corpului de Control al Primului Ministru si al Curtii de Conturi.

8. Nemultumiri fata de contractul colectiv de munca privind
-Conditii de munca;
– Marirea numarului de autobuze in traseu;
– Asigurarea si mentinerea turelor din repartizare in traseu;
– Asigurarea pieselor de schimb.Vrem anvelope!
– Asigurarea starii tehnice a parcului auto pentru siguranta personalului de bord si a calatorilor;
–  Parcul auto sa fie asigurat CASCO;
-Numirea politica a unor sefi incompetenti in R.A.T.B.”

Potrivit comunicatului, acest lucru nu va afecta circulația mijloacelor de transport.

LEAVE A REPLY