Mesajul METROREX către tinerii care solicită suplimentarea numărului de ghișee speciale pentru elevi și studenți

0
231

coada abonamente

La jumatatea lunii ianuarie, elevii si studentii s-au unit si au trimis o solicitare catre Metrorex, prin intermediul Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Acestia au solicitat, pe buna dreptate, acordarea posibilitatii elevilor si studenților de a achiziționa abonamente cu tarif redus 50% de la casieriile Metrorex din toate statiile, inclusiv in perioada vacantelor scolare,  precum si suplimentarea numarului de ghisee si extinderea programului de functionare pentru casieriile din statiile cele mai frecventate de studenti (Piata Unirii, Universitate, Grozavesti, Politehnica, Gara de Nord, Piata Romana, 1 decembrie, Eroilor, Constantin Brancoveanu, Titan, Piata Victoriei), pentru a evita aglomeratia in statii la orele de varf.

Surprinzator, Metrorex a raspuns cererii si spune ca va aduce schimbari care sa faciliteze accesul tinerilor la abonamente. Raspunsul, integral, mai jos:

Către,

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)

În atenţia domnului  Vlad Dan CHERECHEŞ, preşedinte

Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu nr. M.01/736/15.01.2016, vă comunicăm următoarele:

Cozile de la casele speciale se formează după vacanţă, când numărul celor care solicită abonamente cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi este mai mare. Pentru a evita acest lucru,  s-a dispus prelungirea programului de lucru (astfel încât să acopere fiecare zi lucrătoare a săptămânii de dimineaţă până seara) precum şi dublarea numărului de persoane care să lucreze la casele speciale (pe această perioadă). Deoarece  starea de aglomeraţie durează numai pentru o periodă de timp (câteva zile în general) nu se justifică deschiderea altor case speciale care ar determina costuri suplimentare. Este important de menţionat că un număr mare de călători preferă staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 pentru cumpărarea abonamentelor la preţ redus, în timp ce la celelalte puncte de lucru existente sunt prea puţine persoane. De altfel, în timpul şcolii la aceste puncte de lucru se vinde aproximativ 45% din numărul total de abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi. Pentru reorientarea călătorilor către alte casierii, s-a suplimentat numărul de afişe cu locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi (unele au fost lipite chiar pe pereţi şi pe coloanele din staţii în ideea de a fi cât mai vizibile) şi s-au transmis mesaje prin instalaţia de sonorizare a staţiei în acest sens.

De asemenea, aceste informaţii le regăsiţi şi pe site-ul societăţii www.metrorex.ro, la meniul Tarife, submeniul Puncte de vânzare a cartelelor.Un alt aspect important de menţionat este faptul că, odată cu modernizarea sistemului de taxare, modernizare ce se va desfăşura în decursul acestui an, abonamentele cu reducere 50% pentru elevi/studenţi se vor putea achiziţiona de la oricare dintre casieriile existente în reţeaua de metrou. Actualul sistem de taxare nu permite eliberarea abonamentelor cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi în toate staţiile de metrou.

Vă mulţumim că utilizaţi serviciile noastre, vă cerem scuze pentru disconfortul creat şi, totodată, apreciem interesul dumneavoastră în îmbunătăţirea activităţii noastre.

Cu stimă,

pentru DIRECTOR GENERAL,

LEAVE A REPLY