SURPRIZA din CV-ul noului şef al ANAF. Unde a lucrat vreme de opt ani Daniel Diaconescu

0
1162

ANAF

Daniel Diaconescu (44 ani), numit săptămâna trecută de premier în poziţia de vicepreşedinte ANAF, care va exercita temporar şi atribuţiile preşedintelui Fiscului, după demiterea lui Gelu Diaconu, şi-a început cariera la Automobile Dacia în 1995 şi a continuat la SRI din 1996, unde a stat opt ani, scrie gandul.info.

Ca vicepreşedinte ANAF, Diaconescu va coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

El şi-a început cariera în octombrie 1995 la Automobile Dacia, ca inginer, ocupându-se de cercetare în domeniul fabricării şi explatării autoturismelor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Un an mai târziu a plecat la Serviciul Român de Informaţii (SRI), unde a stat până în octombrie 2004, fiind ofiţer la direcţia de combatere a criminalităţii transfrontaliere.

În intervalul octombrie 2004 – mai 2005, Diaconescu a lucrat la Autoritatea Naţională de Control, din subordinul Guvernului, pe postul de consilier la Direcţia Generală de coordonare a activităţilor de control în domeniul financiar şi vamal.

El a continuat cu o perioadă de patru ani, până în mai 2009, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă, aflat la Cancelaria Prim-ministrului, ca şef al Direcţiei Culegere şi Analiză Date.

Pentru scurte intervale, între mai-decembrie 2007 şi mai-decembrie 2009, el a ocupat un post de consilier personal la Ministerul Justiţiei, având activităţi de coordonare.

Din decembrie 2009 până săptămâna trecută, Diaconescu a condus Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din ANAF, unde s-a ocupat de managementul activităţii de colectare, analiză şi valorificare a informaţiilor fiscale, managementul riscului, al activităţilor circumscrise cooperării interinstituţionale, la nivel naţional. Totodată, a asigurat managementul monitorizării activităţilor derulate de instituţiile subordonate, precum şi pe cel al cooperării administrative în domeniul impozitelor/taxelor directe/indirecte.

Noul vicepreşedinte al ANAF a absolvit Facultatea de Inginerie a Universităţii din Piteşti în anul 1995, urmând apoi o specializare în Franţa cu bursă guvernamentală, precum şi un masterat în inginerie, la aceeaşi facultate din Piteşti.

Diaconescu mai are specializări în managementul riscului (Institutul Bancar Român, 2012) şi în strategii moderne de conformare fiscală (Fondul Monetar Internaţional – Slovenia, 2015).

De asemenea, a mai urmat un master la SNSPA Bucureşti (2003-2005) în Admninistraţie Publică Europeană şi apoi studii postuniversitare, în Managementul activităţilor circumscrise strategiei de securitate naţională (Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti, 2006) şi în Managementul administraţiei publice centrale şi locale (Institutul Naţional de Administraţie, 2007-2008).

Oficialul Fiscului cunoaşte limbile engleză şi franceză.

LEAVE A REPLY