Tăriceanu îi cere lui Cioloş explicaţii privind Antena 3: ”Să vină de urgenţă”

2
219

tariceanu_06

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, le-a propus colegilor săi senatori să-l cheme pe premierul Dacian Cioloş în faţa senatului “să dea explicaţie cu privire la acţiunea unei instituţii aflate în subordinea Guvernului” cu privire la cazul Antenelor. ANAF a somat televiziunile trustului Intact să evacueze sediile în care acestea îşi desfăşoară o parte din activitate.

Senatorii au decis, marti, cu 70 de voturi ‘pentru’, trei abtineri si doua voturi impotriva, sa-l cheme miercuri ‘de urgență’ pe premierul Dacian Ciolos să explice în fața Senatului descinderile ANAF la Antena 3. Toate grupurile parlamentare, de la putere si din opozitie, au condamnat modul de actiune al ANAF si au fost lansate acuzatii grave la adresa institutiilor statului care risca sa ingroape libertatea de exprimare in Romania.

Lucrurile evolueaza din rau in mai rau dupa atacul inacceptabil de ieri asupra unei televiziuni. Din ceea ce vad este un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si capitolul anihilarii presei si libertatii de exprimare, descinderea brutala si supranumerica organizata de ANAF la sediul unei institutii, un control abuziv privind datele personale, la care nu au mai lipsit decat folosirea gazelor lacrimogene, asta se mai putea face in plus, este expresia ultima a derapajelor care se intampla in ultima perioada. Ceea ce s-a intamplat ieri la o televiziune libera in Romania este o incercare vadit brutala, anormala, a libertatii de exprimare a presei. Consider ca se impune o atitudine pe masura din partea Parlamentului care e menit sa apere dreptul la libera exprimare al cetatenilor si presei. Senatul are dreptul sa ceara Guvernul sa dea explicatii. Va solicit sa fiti de acord ca in numele Senatului sa-i cerem premierului sa vina maine de urgenta in fata Senatului sa dea explicatii cu privire la unele institutii din subordinea Guvernului care nu pot fi puse in registrul economic al recuperarii banilor ci arunca o pata degradanta asupra imaginii Romaniei“, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

2 COMMENTS

  1. În sfârșit, sau trezit și senatorii României ! Au acceptat ca ocupantul să conducă România din sediul Ambasadei USA la București prin intermediul Inamicului Public Nr 1 al României = Laura Codruța Koveși. A mușamalizat dosarul de ucidere a muzicianului Teo Peter, ocupantul a cocoțato Proc General, funcție în care a comis abuzuri inimaginabile: 1. eliminarea d-nei Ciurea care a dovedit în Dosarul de crimă organizată Alro că evreii din grupul Marko au dat mită 4 milioane euro grupării mafiote Udrea, Cocoș, Megaescrocul teodor stolojan și Cel Mai Mare Pușcăriabil din Ro = preș trăian bă-secu; 2, eliminarea proc Nastasiu care în dosarul răpirii din Irak a dovedit că Agentul 007 (actualul șef operativ SRI = gen Coldea) a tăvălit 4 sau 9 milioane $; 3. Eliminarea proc Iacobescu care în dosarele lui Bercea a descoperit că dăduse 19 milioane euro la puternici din instituțiile de forță; etc. Parlamentarii au asistat paralizați la abuzurile comise de Justiția română = Peșteră de Tâlhari, asupra fruntașilor de origine română din politică, din industrie (vezi: Nicolae, Tiberiu Urdăreanu, etc.), din cultură, din mass media, etc.

LEAVE A REPLY