Dacian Cioloș, explicații în Senat pentru cazul Antena 3

0
132

dacian ciolos

Dacian Cioloș a mers miercuri, în plenul Senatului, pentru a-și expune un punct de vedere cu privire la situația Antena 3. 

Iată cele mai importante declarații ale premierului:

– Doresc să încep cu câteva precizari: nu este vorba la un atac la libera experimare. Decizia ANAF nu este un atac la libertatea presei.

– Posturile TV nu își pierd licențele. Televiziunile vor emite inclusiv luni din acele sedii pentru că suntem la începutul procesului. Ar putea dura câteva luni.

– Încetarea emisiei este apanajul CNA. Guvernul României respectă legile și hotărârile judecătorești. ANAF a acționat legal.

– Este datoria statului să-și valorifice bunurile.

– Statul nu poate valorifica un bun decât prin vânzare.

– Pe 8 februarie 2016 s-a decis punerea în aplicare a acestei decizii. Eu nu am fost informat, dar nici nu trebuia să fiu informat.

– Am cerut conducerii ANAF să reanalizeze activitatea.

– Termenul este de cinci zile nu este o decizie specifică, nu există în lege alte termene. Dacă nu se aplica termenul ANAF putea fi acuzat de discriminare.

– Nu există cadrul legal în momentul de faţă care să permită Guvernului încheierea unui contract de închiriere.

– Reamintesc două lucruri: am un profund respect pentru cei care aşteaptă ca libertatea de exprimare să fie respectată. Încrederea în statul român nu va putea fi câştigată fără ca statul român să respecte legea.

 

LEAVE A REPLY