RATB loveşte în pensionari și dorește majorarea tarifelor la bilete

0
1992

Greva RATB - Autobaza Titan

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) loveşte în pensionari. Ce măsuri dorite de instituţie afectează interesele bătrânilor.

RATB dorește majorarea tarifelor pentru transportul în comun, de la 1,3 la 2 lei călătoria şi de la 50 la 75 de lei abonamentul lunar, precum şi acordarea gratuităţii doar pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 1.500 de lei, informează realitatea.net.

RATB mai solicită CGMB aprobarea unui proiect de hotărâre pentru acordarea de gratuitate la transportul cu mijloacele de transport ale Regiei pensionarilor cu nivelul pensiei inferior unei limite, în anumite intervale orare, pe baza cardurilor de transport electronice, precum şi a unui proiect privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015.

Astfel, Regia propune noi tarife pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun, costul pentru o singură călătorie urmând să fie de 2 lei, un abonament lunar pe o linie – 45 de lei, pe două linii – 55 de lei, un abonament general pe toate liniile urbane – 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adică pe toate liniile urbane şi expres – 180 de lei.

RATB doreste de mai mult timp majorarea tarifelor, dar  Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a aprobat încă aceste solicitări.

CITESTE SI: Veste bună pentru studenți și elevi. Ce se va întâmpla cu abonamentele reduse de metrou

CITESTE SI: Oficialii RATB au decis. Ce rute sunt vizate de SCHIMBARE?

LEAVE A REPLY