Metroul din București, o colecție de incidente cu urmări neplăcute pentru călători

1
180

metrou_88022500

De-a lungul timpului au avut loc mai multe incidente la metroul bucureştean. Nu de puţine ori vagoanele au fost oprite între staţii din cauza numeroaselor defecţiuni tehnice. Care au fost unele dintre acestea puteţi urmări în materialul următor.

În primăvara anului trecut, a avut loc un incident pe magistrala Pipera-Berceni. O garnitură Metrorex a rămas blocată în tunelul dintre Piaţa Victoriei şi Piața Romană, în imediata apropiere a staţiei Victoriei, după ce un cablu de tensiune ar fi luat foc.

În seara de 10 februarie 2014, circulaţia la metroul bucureştean a fost îngreunată temporar, pe tronsonul Mihai Bravu – Piaţa Unirii, iar mai mulţi călători au fost blocaţi în subteran, din cauza unei garnituri vechi care s-a defectat.

Alte probleme la metrou au fost cauzate de noile trenuri. În 5 decembrie 2014, circulaţia pe linia IMGB-Pipera a fost blocată mai bine de 30 de minute din cauza unor defecţiuni tehnice la o garnitură de metrou care s-a stricat în staţia Tineretului.

Tot în 2014, în luna iulie, o altă defecţiune s-a produs la Magistrala 2 de metrou, iar sute de oameni au fost blocaţi în staţii. Circulatia s-a reluat după aproape două ore. A fost al doilea incident de acest gen în mai puţin de o săptămână. Un altul a vizat o şină care s-a rupt în zona staţiei Piaţa Romană, tot pe Magistrala 2. Şi această situaţie a fost remediată dupa zeci de minute, în care oamenii au aşteptat în staţii.

Un alt incident s-a petrecut în 2013. Un tren a fost oprit în subteran, seara, după ce un fum negru a alertat pasagerii şi conductorul. Trenul a staţionat între staţiile Mihai Bravu şi Dristor.

Ultimul vagon al unui tren care mergea dinspre staţia Unirii spre Timpuri Noi a deraiat, în toamna anului 2010. În garnitură se aflau peste 200 de oameni, care au fost evacuaţi prin tunel. Călătorii precizau atunci că înainte să se oprească garnitura metroului, a ieşit fum apoi scântei. Nicio persoană nu a fost rănită, însă doi oameni au primit îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică.

 

1 COMMENT

  1. Mi se pare sincer o serie de incidente destul de minore, chiar normale. Cand iesi cu masina proprie si-ti sare roata nu faci atata caz cat pentru o intarziere de zeci de minute (care cel mai probabil se incadreaza pana in 60). Avand in vedere ca putem pierde zeci de minute de Black Friday, pe la biserici stand la rand, in fata magazinelor sa prindem primul produs, cateva zeci de minute odata la cateva luni intr-un cadru in care se regasesc alte zeci de persoane, nu mi se pare deloc exagerat sau catusi de putin iesit din comun.

LEAVE A REPLY