PNL NU retrage legea care îi obligă pe bolnavii de CANCER să își plătească tratamentul. Uite motivația

1
496

GORGHIU LEGE

Liberalii nu renunţă la proiectul de lege privind prevenţia în sănătate. Deputaţii PNL au organizat o dezbatere cu asociaţiile pacienţilor pentru a îmbunătăţi iniţiativa legislativă, înainte de a intra în comisiile de specialitate, scrie Digi24.ro

Legea este controversată pentru că prevede sancţiuni pentru cei care nu participă la programele de prevenire a bolilor. Astfel, ei ar putea suporta integral sau parţial costurile tratamentelor.

Social-democraţii au criticat vehement legea şi le-au cerut liberalilor să o retragă. Liderii PNL refuză însă şi vin cu propuneri în plus. Pe lângă prevenţie, un deputat PNL susţine că trebuie pus accentul şi pe educaţia în sănătate, mai ales în şcoli.

Să nu existe o şcoală care să nu aibă nişte distribuitoare gratuite şi mă refer la trei lucruri: prezervative, săpunuri de acelea mici, ca la hotel, şi pernuţe de şampon. Merg acasă şi spun: Mămică, uite, am adus săpun că nu mai avem în casă de vreo doua-trei zile”, a declarat deputatul PNL Radu Zlati. 

CITESTE SI: DOCUMENT Gorghiu propune o lege prin care o parte din bolnavii de CANCER să-și PLĂTEASCĂ TRATAMENTUL

 

1 COMMENT

  1. Despre ce preventive vorbeste aceasta cucoana? Analizele medicale, preventive, care depisteaza cancerul sunt contra cost. (Marcherii tumorali). In caz de cancer, o operatie facuta la un standard ridicat, se face doar in clinici private, contra cost. Despre ce vorbim, vorbe( in vant)?

LEAVE A REPLY