Anunț important pentru toți șoferii: “Trebuie să punem STOP!”

10
1304

soferi_locuri_de_munca_in_ue_2015_86668400

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a transmis un mesaj tranșant de susținere a drepturilor muncitorilor din sectorul de transport în urma participării, alături de reprezentanții sindicatelor europene din transportul rutier, la Conferința cu tema “Realitatea condițiilor de muncă și viață a șoferilor de camion din Europa”, scrie DCnews.ro

“Sunt sute de mii de șoferi de camion și utilaje grele din Europa de Est de care companiile din Germania, Franța, Austria sau Italia profită, încălcându-le până și cele mai de bază drepturi sociale. Trebuie să punem stop acestui fenomen”, a declarat Claudia Țapardel.

Șoferii de camion români, plătiți cu salariu minim în alte țări

“Diferențele între nivelurile de dezvoltare ale statelor UE dau naștere unor situații de abuz, manifestat împotriva lucrătorilor, în special din domeniul transporturilor, care sunt angajați de companii din Franța, Germania, Austria sau Olanda și plătiți cu salariul minim din statul de proveniență. Este inadmisibil ca acești oameni să nu fie protejați din punct de vedere social. Șoferii de camion trebuie să aibă condiții de muncă decente și să fie plătiți în conformitate cu legislația statului în care muncesc“, a explicat eurodeputata PSD.

“Anul trecut Germania a intrat în infringement pentru că a încercat să impună salarii minime pentru companiile din Est, deci inclusiv din România, care ar fi băgat în faliment transportatorii de aici. Acum, tot mai multe companii din Vest ce fac? Plătesc oficial șoferii cu salariul minim din țara de proveniență și dau restul banilor la negru, fără nici un fel de control, bineînțeles încălcând flagrant drepturile sociale ale angajaților. Șoferii de camion trăiesc în condiții greu de imaginat, stau zile întregi pe drum, nedormiți și de multe ori pun în pericol atât viața lor cât și a celorlalți participanți la trafic”, a subliniat Claudia Țapardel.

claudia_tapardel_12_14295100_06511300

“Să înființeze rapid o Agenție Rutieră Europeană”

Eurodeputata, membră a Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European a făcut un apel către Comisia Europeană: “Comisia trebuie să vină cu pachetul legislativ privind transportul rutier și să înființeze rapid o Agenție Rutieră Europeană, de preferat cu sediul în Estul sau Centrul Europei, care să protejeze toate drepturile sociale din sectorul de transport. Aici putem să impunem o măsură de control mai clară și mai legitimă tuturor companiilor din transportul european”.

“Este periculos să mai așteptăm. Voi depune un set de amendamente pe Raportul privind Dumpingul Social în Uniunea Europeană pentru a specifica foarte clar care sunt sancțiunile pentru companiile din Vestul Europei care angajează la gri șoferi din Europa Centrală și de Est, deci inclusiv din România, fără a le asigura nici măcar cele mai de bază drepturi sociale. Sunt sute de mii de șoferi în această situație. Refuz să permit, tocmai companiilor din Germania sau din alte state dezvoltate ale UE, să transforme în sclavi șoferii români. Să facă bine să plătească legitim salariile angajaților și să le ofere întreaga plajă de asigurări și drepturi sociale, chiar în detrimentul profitului atât de prețios pentru ei”, a punctat Claudia Țapardel.

10 COMMENTS

 1. terminati ci prostiile !! aruncati cu noroi in alte tari da uitativa ce se intampla in curtea voastra !! soferi lasati prin parcari de patroni romani , batuti , obligati sa meaarga cu magnetu sa nu respecte programu , li se imputa bani din salarii pe diferite motive !!! cati din cei din psd nu sunt actionari la firme de transport ? nu va este rusine ? faceti curat intai la voi pe masa si pe urma la altii !!

 2. Da toti majoritatea patronilor de la firmele romanesti de transport iti promit “marea si sarea” ca sa lucrezi pe comunitate si apoi dupa o luna daca iti mai iei salariul intreg esti bucuros sau mai nou unii il dau in episoade azi 110 de euro maine 500 samd.Iar dupa 3 luni cand vii acasa de pe comunitate, cand faci decontul inca mai trebuie sa vii cu bani de acasa nu sa mai primesti. ASTIA sunt PATRONII DE CAUCIUC pentru care lucram noi soferii, iar cand iti ceri drepturile toata lumea se face ca ploua.

 3. Stimată și distinsă doamnă …

  Parțial aveți dreptate , dar vă pot spune de pe acum că toate țările enumerate de dumneavoastră pentru care lucrăm Noi șoferii români , ne dau o pâine mult mai albă decât ne dau Mării Patroni Români, Dacă ați binevoii să vă aplecați urechea către Clasa Muncitoare să aflați starea de fapt cred cu siguranță că ar trebui să vă reconsiderați parțial anumite puncte de vedere !!!
  Permiteti-mi să vă dau acest sfat , întâi ascultați Poporul și apoi Patronii Mincinoși , dacă ați ști câtă răutate si perversitate există în acești Patroni Români , e ceva de speriat !!! Iar reprezentanții țărilor pe care le-ați menționat exact Asta vă vor transmite și ele … Intr-un cuvânt : puneti-va ordine în legislația românească și luați-va Patronii la bani mărunți …. Că nivelul de salarizare nu depinde de europeni cu de voința politică a celor ce conduc azi România și permiteți să vă mai spun un lucru … În toată clasa noastră politică atât cei ce ne-au condus cât și cei ce conduc astăzi , NU au această dorință deoarece pur și simplu NU se dorește ca Noi să fim pe picior de egalitate cu restul europenilor !!! Șmecherii noștri i-au învățat pe occidentali cum să își maximizeze profitul în detrimentul clasei Muncitoare românești !!! Acesta Este adevărul și NU altul !!! Vă spun cu regret Aceste cuvinte cu toate că sunt simpatizant și votant PSD , dar consider că trebuie să vă mai plecați urechea către popor și să țineți cont de opinia lui , Asta în caz că doriți să nu vă scadă numărul simpatizanților și votanților !!! Dar în primă linie trebuie să vă gândiți cu adevărat la binele celor ce duc greul !!! Iar restul cu Dumnezeu înainte !!!

 4. Stimată doamnă …

  V-aș recomanda înainte să vă faceți de râs și să vă mai și înjure toată lumea , să veniți în mijlocul Clasei Muncitoare și să luați notițe … Apoi când veți fi luat destule notițe , să vă apucați și să le citiți cu maximă atenție și să le analizați cât se poate de profund !!!
  Doamnă sunt foarte multe lucruri de spus nici n-aș ști cuce să încep să vă povestesc … Oricum ați lua-o , nu putem da vină pe Țările occidentale ca își băț joc de noi , șmecherii noștrii ne-au transformat în sclavi , iar dacă o să vă luați de țările occidentale știți ce vă vor spune ??? Doamnă noi am vrut să plătim Dar au venit băieții care ne-au garantat mâna ieftină de muncă și profitul Maxim … Acesta este adevărul , deci evoluția muncitorului român de a ajunge în rând cu Europenii nu de ăștia țin ci tot de Noi , Noi trebuie să punem capăt șmecheriei și șmecherilor și să facem legi sănătoase care să fie respectate și de cei mici și de cei mari , numai că Noi nu avem autoritate și nu știm să implementăm nimic , iar când vine vorbă de procurori, magistrați, justiție în general , nu vedeți cât de ridicoli suntem ??? Ne războim cu fleacuri pe când marii rechini ce s-au îmbogățit în neștire rămân neatinși atât ei cât și averile lor !!!

 5. Știți care e culmea ??? Sunt simpatizant și votant PSD , dar la fază asta nu pot fi de acord cu dvs … Îmi pare rău să vă spun Asta !!! Dar ori nu sunteți la curent cu problemele șoferilor (lucru foarte probabil ) ori cineva vă dezinformează în mod constant !!! Eu vă recomand înainte să întreprindeți ceva , coborâți din jilțul de deputat în mijlociul oamenilor , nu în mijlocul leprelor !!!

 6. inainte era bine pe TIR…acuma, toate fírmele din vest, s-au mutat in est si platesc prost…romanii au f* meciul…asa ca, i-am spus patronului : “sa munceasca ma-ta, pe salarial asta”…si dus am fost

 7. Este 100% corect ce spune doamna eu lucrez in italia pe contract de romania cu salariul de 1100 net plus 1650 la negru pentru ca ei platest 308lei taxe in Romania. Nu-i inteleg pe cei care se opun legii asteia

 8. Marius eu sunt in cautare e munca ,ma poti ajuta cu o firma serioasa.
  Am toate gradele si atestatele valabile si 2 copii si chiar nu-mi permit sa merg la o firma neserioasa.
  Multumesc.0765003872

LEAVE A REPLY