Primele EFECTE ale măsurilor luate de RATB în mijloacele de transport în comun

2
338

politie ratb

RATB anunţă că, după apelul lansat către bucureşteni de a-şi achiziţiona şi valida cardurile de călătorie, a crescut numărul titlurilor vândute, poreucm şi cel al călătoriilor validate. Totodată, de joi, RATB a început controale pe mijloacele de transport, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei, pentru a depista călătorii care circulă fără bilet şi pe cei care sunt agresivi.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a început de joi, cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB), controale în mijloacele de transport în comun.

Într-un comunicat de presă, emis vineri, RATB anunţă  “efecte pozitive în urma aplicării măsurilor  de creştere a calităţii serviciilor”.

“Din primele date obţinute, rezultă că un număr mare de călători a răspuns apelului RATB, valoarea titlurilor vândute luni, 15 februarie 2016 (în prima zi de aplicare a măsurilor) fiind de 1.087.639,32 lei, faţă de 622.348,03 lei, cât s-a încasat într-o zi similară, luni, 1 februarie 2016, creşterea reprezentând aproximativ 43%.

Şi numărul validărilor de titluri de călătorie a crescut, dar cu numai 15.069 călătorii (7%), luni 15 februarie, 2016, fiind înregistrate 213.123 călătorii validate, faţă de luni, 1 februarie 2016, când numărul acestora a fost de 198.054″, precizează RATB. 

CITESTE SI: Metrorex cumpără cartele de 10 mil. €. Unele din ele, pentru un sistem de acces la metrou INEXISTENT

2 COMMENTS

  1. Hai sa pariem ca nu trec 2 luni, se va face 2 lei calatoria, controalele vor inceta, blatistii isi vor relua nestingheriti calatoriile. Si, fiindca vine vara, vom avea si boschetari ca bonus, pe post de deodorante auto in autobuze.

  2. Daca este un autobuz cu 100 de tigani si un roman , evident controlul se duce la acel roman ….valabil si pentru boschetari …..astia parca`s invizibili. Alt lucru de tot CACATUL este ca nu exista case de unde sa iti cumperi bilete in toate statiile. De exemplu daca vrei sa pleci cu 601 de la Petrache Poenaru , prima casa este la Grozavesti ( fix 1 km ) …..va garantez eu ca nu merge nici dracu pe jos ca sa cumpere o calatorie. Mai bine sa-i intrebe pe oameni de ce nu isi cumpara bilete si sa remedieze problemele respective …problema nu este lipsa a 2 lei in foarte multe cazuri.

LEAVE A REPLY