O nouă LEGE: Cei cu permis de conducere să dea din nou examenul

5
1693

permis-auto-moto-2013

Şoc pentru şoferii din România! O lege care va intra în vigoare în curând, în România, nu va mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cei care nu vor trece un test, scrie capital.ro.

O directivă europeană care trebuie implementată în România până la sfârşitul anului nu mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cetăţenii care au apnee şi care nu urmează tratament corespunzător pentru această afecţiune.

Conform surselor ale noilor reguli puse de Uniunea Europeană, autoritățile nu vor mai elibera sau reînnoi permisul de conducere soferilor sau conducătorilor, fără a obtine un aviz autorizat care să ateste dacă este sanatos si nu suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn.

Aceasta boala de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existența a cel puțin 30 de episoade de apnee și hipoapnee într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă.

Candidații sau conducătorii auto pentru care există pericolul de acest sindrom de apnee moderată sau severă în somn vor fi nevoiți să treacă pe la doctorii pentru a vedea ce tratament sa li se dea, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Statele membre europene trebuie sa adopte si sa publice actele cu putere de lege si actele administrative necesare pentru a se conforma cu Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere.

5 COMMENTS

  1. sa dea masa examen da da sa plateasca din propriul buzunar pentru toti cei care vor fi reexamnati ala care vrea o asemenea lege ca ai dracu jegosi dracu niiiste cacati de oameni care cu tara asta nu tin nici in ruptul capului si vor doar bani bani si bani cea mai proasta conducere din istoria ROMANEI sau adunat toate gunoaiele si scursuriile in guvernul asta , niste porci

  2. Stai molcom Mariane , nu te ofusca , astea sunt dezinformari de doi bani vechi , nu de-astia noi, Roni adica , cat timp mai sunt indivizi ce nu stiu sa citeasca , dar au facut bani cat sa-si cumpere un bemveu la mana a treia , pe undeva prin Norvegia , Suedia , sau mai stiu eu prin ce tara de-asta care -ti ia copii din carucior, nu va vi modificata legea care reglementeaza modalitatea de a intra in posesia unui permis de conducere, ca vorba aia , Garcea de unde mai face si el un buisness ceva ?

  3. Nu exista nici o regula europeana care sa oblige cele 28 de state pentru reexaminarea soferilor in caz de acnee.Daca omul are probleme cu vederea se poate singur oprii de la sofat pana se vindeca, dar toate guvernele din Romania cauta metode de a lua bani de la romani. In loc ca sa repare soselele si sa construiasca autostrazile cel putin cele incepute si planificate, ei fac totul contra omului pana se goleste tara. Accidentele, mai multe ca in restul Europei, dublu de multe ca in Germania, Austria, Ungaria, se produc datorita dezastrului de pe sosele si autostrazi. Cei responsabili de constructia strazilor si autostrazilor, in loc sa construasca ei blocheaza ca sa fure banii de la Bruxelles. Liliecii sunt pasari care zboara si porcii cer tunele pe sub autostrazi pentru cateva zeci de lilieci de pe autostrada Lugoj-Deva. Si tehnocratii sunt anti-romani, umbla numai ca sa se imbogateasca.

LEAVE A REPLY