Ministrul Comunicațiilor vrea INTERNET de „bandă mare” în sate și comune

0
82

marius-bostan

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, i-a îndemnat luni pe primarii de comune să introducă internet în comunitățile locale și să atragă pe lângă ei oameni tineri, inteligenți, pasionați de informatică.

“La nivel de Guvern, există un proiect și vrem să ne ducem în 780 de sate cu lărgire de internet de bandă mare, astfel ca acest acces la serviciile de internet de mare viteză să dezvolte afacerile în astfel de zone. Adică, pe programul național de dezvoltare rurală un tânăr poate porni o afacere și să acționeze și în domeniul high-tech. Dacă v-ați atrage oameni de acest tip din localitățile dvs, se poate trăi ieftin, natural și să avem câteva servicii din localitate care să permită unor oameni deștepți și inteligenți să trăiască acolo. (…) Încercați cu ajutorul internetului. Acesta va fi viitorul. Depuneți toate eforturile în internet, în accesul la serviciile de internet de lungime de bandă mare și căutați să atrageți oameni deștepți lângă dvs, oameni tineri și inteligenți, orientați către tehnologie”, a spus Marius Bostan.

El le-a mai cerut primarilor să îl sune și să îi transmită problemele care îi frământă.

“Vă dau telefonul meu, aștept să îmi scrieți. Vă promit că nu rămâneți fără un răspuns. Dvs aveți interacțiunea directă cu mii de suflete și mă interesează să știu că sunt în slujba dvs, a României”, a mai spus ministrul Comunicațiilor.

LEAVE A REPLY