MĂSURI DURE împotriva unor anumiţi şoferi din Bucureşti!

0
82

masini_date_spre_vanzare_01_620x350_57150500

Bucureştenii care vor să îşi vândă maşinile şi le expun pe stradă, pentru a fi văzute de posibilii cumpărători, au început să fie amendaţi de poliţişti. Primele sancţiuni din acest an au fost aplicate deja pentru astfel de şoferi sau samsari de maşini, de poliţiştii Sectorului 6, scrie b365.ro.

Autorităţile locale spun că au luat măsura amendării persoanelor care îşi scot la vânzare maşinile pe domeniul public din cauză că acestea ocupă abuziv străzile şi trotuarele din Sectorul 6, încurcând atât circulaţia auto, cât şi pietonii.

“Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Primele controale din acest an au fost efectuate ]n perioada 4 ianuarie-19 februarie 2016, în acest interval fiind depistate 42 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013, 23 dintre acestea primind somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri de pe vehicul privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului, anunţă administraţia locală. 

Totodată, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

LEAVE A REPLY