Se schimbă porțile de acces la METROU și sistemul de taxare

1
225

metrou_79774900

Metrorex modernizează sistemul de taxare de la metrou și va achiziționa noi porți de acces. De asemenea, compania va achiziționa și 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup.

Metrorex va organiza, în a doua parte a lunii martie, o licitație pentru cumpărarea unui număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup, valoare estimată a contractului ridicându-se la 36,5 milioane de lei, fără TVA, scrie profit.ro.

Cu o durată de patru ani, contractul va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului. Mai mult de jumătate din cantitate vor fi cartele magnetice de 2 călători, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călători – 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless – 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile – 1,8 milioane de bucăți. “Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător.

Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY