Ion Iliescu, declarații scandaloase despre Revoluție și Mineriadă

2
798

ion-iliescu

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat joi ca nu are rost sa ‘tot plangem mortii’ in loc sa ‘tragem concluzii politice’ pe tema dosarelor Revolutiei si Mineriadei.

Nu stiu cui slujeste asa ceva (n.r. dosarele Revolutiei si Mineriadei), alminteri nu e nicio problema, dar pusa sub acest aspect, luarea la intrebari si analize pe plan judiciar … a fost un moment de istorie cu partile lui bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, le-am depasit, ce rost are sa dezgropam … el trebuie sa faca obiectul unor dezbateri a unor oameni care studiaza istoria ca sa tragem invataminte.

Eu inteleg pe cei care au avut pierderi. (…) La noi a fost o miscare radicala de inlaturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a insemnat sacrificii umane. Acum sa stam sa tot plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societatii”, a spus Iliescu.

In ceea ce priveste condamnare Romaniei la CEDO pe tema proastei instrumentari a dosarului Revolutiei, Iliescu considera ca aceasta instanta internationala este ‘alimentata’ de cei din Romania interesati sa intretina acest subiect.

“CEDO e alimentat de unii de aici interesati sa intretina asa ceva”, a mai spus Iliescu.

2 COMMENTS

  1. jeguleeeeeee,parintii aia isi plang si acum mortii pe care i-ai…”condamnat” tu la moarte.mortii ma tii de jegos….sa moara ai tai,nu ai nostri,ptr ca asa e piesa ta de teatru…..mascariciule….

  2. Un mare nenoricit si un pericol social, care tot isi da arama pe fata pana la urma, ca nu se poate abtine! E fara scrupule si calca pe cadavre, ca sa-i fie lui bine! Locul lui e langa criminalul visinescu, dar nu la puscarie, ca-i azil acolo, ci in bordei, in tarc! Sa traiasca cu radacini! Bolsevic nerusinat, “pe banii lui”! Ce-o sa mai plangi tu mortii care au murit la comanda ta! Ti se apropie si tie sorocul! Nu scapi nepedepsit, nemernicule!

LEAVE A REPLY