Cum l-a salvat Ponta de arestare pe Mădălin Voicu (surse)

0
136

madalin voicu dna2

Plenul Camerei Deputaților a respins, săptămâna trecută, cererea DNA pentru încuviințarea arestării deputatului Mădălin Voicu. S-au înregistrat 103 de voturi pentru și 158 împotrivă. Un rol decisiv în respingerea solicitării DNA l-a avut fostul premier Victor Ponta, scrie stiripesurse.ro.

Sursei politice au relatat, pentru stiripesurse.ro, modul în care s-au desfăşurat discuţiile în grupul PSD din Camera Deputaţilor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus deputaţilor că, în conformitate cu noua politică a partidului faţă de justiţie, trebuie să încuviinţeze toate cererile DNA.

Cel mai probabil, lucrurile ar fi rămas aşa, însă fostul premier a intervenit prompt. Ponta le-a spus deputaţilor că, dacă intervenţia unui parlamentar pe lângă un membru al Guvernului s-ar interpreta ca trafic de influenţă, toţi social-democraţii ar trebuie să aibă dosare penale, pentru că au apelat la el de nenumărate ori în cei trei ani şi jumătate de guvernare PSD. Potrivit surselor menţionate, când au realizat că fiecare dintre ei ar putea fi în locul lui Voicu, deputaţii PSD au fost convinşi că trebuie să respingă solicitarea DNA de reţinere şi arestare.

Potrivit procurorilor DNA, Mădălin Voicu a intervenit la ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a-l primi pe Nicolae Păun, care punea presiune pentru adoptarea unei hotărâri de Guvern.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri plângerea deputatului Mădălin Voicu prin care acesta contesta măsura controlului judiciar și cauțiunea de 500.000 de lei instituite de DNA împotriva lui, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Judecătorii au desființat ordonanța procurorilor și au revocat măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune în ceea ce îl privește pe Mădălin Voicu.

LEAVE A REPLY