Nicolae Istudor, noul rector al ASE Bucureşti

0
282

n istodur

Nicolae Istudor, profesor universitar la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice a fost ales noul rector al ASE Bucureşti încă din primul tur, cu peste 50% din voturi, informează Ziarul Financiar. El ocupa anterior funcţia de Prorector ASE Bucureşti.

Noul rector al ASE îl va înlocui pe Pavel Năstase, 64 de ani, care a condus timp de patru ani univeristatea care are în prezent aproape 22.000 de studenţi în cadrul programului de licenţă, masterat şi doctorat.

Nicolae Istodur, în vârstă de 48 de ani, a terminat în 1993 Facultatea de Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare din cadrul ASE Bucureşti. În 1999 el şi-a obţinut titlul de doctor în economie în cadrul aceleiaşi facultăţi. Noul rector al ASE Bucureşti a început să predea în cadrul universităţii încă din 1993. Între 2004 şi 2005 el a fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

În cursa pentru poziţia de rector au participat cinci competitori, printre care prorectorul Robert Şova, profesor la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Adrian Tanţău, decan al Facultăţii Admi­nistrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, Gabriela Ţigu, prorector, profesor în cadrul Facultăţii de Business şi Turism şi Răzvan Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Marketing.

 

LEAVE A REPLY