Se schimbă regulile RCA de la jumătatea lunii aprilie! Plată în rate şi scumpiri pentru ANUMIȚI ȘOFERI

0
124

masini_rca_15558100

Autoritatea pentru Supravegherea Financiară a trimis în Parlament proiectul de modificare a normelor RCA. Urmează ca acesta să fie adoptat la jumătatea lunii aprilie, potrivit unor surse parlamentare, scrie capital.ro.

Șoferii cu amenzi, în special pentru viteză, sau nerespectarea culorii semaforului ar putea plăti un tarif mai mare atunci când încheie o poliță de asigurare auto, potrivit modificărilor aduse la Legea RCA, trimise în Parlament de către ASF. De asemenea, poliţa RCA va putea fi achiziţionată şi în rate, numărul plăţilor fiind eşalonat în funcşie de nevoile consumatorului persoană fizică. O altă modificare va permite compensarea directă, cu titlu opţional. Prin acest sistem şoferii vor fi despăgubiţi în situaţia în care sunt nevinovaţi de producerea accidentului, de către propriul asigurator RCA.

În cazul aceste modificări nu este clară modalitatea de funcţionare. iar potrivit unor surse din interiorul ASF, cei care vor opta pentru compensarea directă, vor trebui să achite un cost majorat al primei RCA. O altă modificare se referă la răscumpărarea primei de asigurare. Mai exact, păgubitul RCA , la cerere, atunci când are o daună minoră, o poate achita el, astfel încât să nu se încarce cu un istoric negativ ulterior şi să îi crească prima RCA. Potrivit modifcărilor, contractul de asigurare RCA se prelungeşte automat la acelaşi asigurator, dacă nu este denunţat cu minim 30 de zile înainte de data expirării.

De asemenea, termenul de notificare a asiguratorului RCA în caz de daună se reduce la 5 zile lucrătoare de la producerea accidentului.

LEAVE A REPLY