CNCD, decizie de ultimă oră privind reclamațiile jurnaliștilor de la Antena 3

0
208

antena_3_33088500

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, 2 martie, plângerile depuse de Antena 3 împotriva jurnaliştilor Mălin Bot (Evenimentul zilei), Dan Tăpălagă (HotNews) şi împotriva publicaţiei Kamikaze. CNDC a stabilit că articolele publicate de cei reclamaţi nu conţit afirmaţii discriminatorii la adresa participanţilot la mitingul Antena 3.

‘Cu privire la plângerea înaintată de S.C. Antena 3 S.A. împotriva articolelor publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze (…) s-a constatat că opiniile exprimate constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor vârstnice şi al celor cu afecţiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 şi art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi s-a aplicat sancţiunea de avertisment, formulându-se totodată o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor’, a informat CNCD, într-un comunicat.

Pe de altă parte, în urma altor două plângeri înaintate de S.C. Antena 3 S.A. privind două articole apărute în presă, s-a constatat că opiniile exprimate nu constituie faptă de discriminare, nu încalcă dreptul la demnitate al persoanelor în cauză şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Toate cele trei decizii au fost susţinute în unanimitate de către cei opt membri ai Colegiului director prezenţi la şedinţă. Hotărârile motivate vor fi comunicate părţilor, în termen legal, şi sunt supuse căii de atac la instanţa de contencios-administrativ.

LEAVE A REPLY