Becuri și scuturi ANTI-SUICID la metrou, pentru evitarea tragediilor

1
579

metrou_protectie_20084300

În ţările dezvoltate au fost introduse bariere la metrou pentru a fi evitate sinuciderile.

Astfel, călătorii nu au acces la liniile de metrou pentru că există uşi din sticlă care sunt închise până la sosirea trenului.

Sunt ca niște vitrine transparente, lungi cât ține peronul, cu uși care se deschid doar când trenul este în stație. Iar alte țări sunt atât de departe față de noi, încât fac tot felul de studii suplimentare pentru a-i face pe oameni să-și păstreze cumpătul și viața și trupul pe peron. În Japonia s-a constatat că în stațiile cu becuri cu lumină albastră rata sinuciderilor e foarte mică, așa că au instalat peste tot lumini albastre. Lumina albastră liniștește din motive încă necunoscute, dar se presupune că e direct relaționată de starea pozitivă a oamenilor. Așa că au montat becuri albastre peste tot.

În contextul proiectelor de modernizare a infrastructurii, Metrorex va lua în calcul o asemenea investiție în viitor, care să contribuie la diminuarea fenomenului, scrie vice.com.

Psihiatrul Gabriel Diaconu vede situația mai nuanțat: „Discuția e foarte delicată: în ce măsură autoritatea transportatoare a luat precauții ca astfel de incidente să nu aibă loc? Prin analogie, nu poți spune că arhitectul unui pod de pe care se poate sări e în vreun fel responsabil că oamenii se aruncă de pe el. Pe de altă parte, dacă autoritățile ar pune bare anti-suicid sau scuturi anti-suicid la metrou, probabil că astfel de situații nu ar mai avea loc”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY