Decizia Guvernului care îi afectează pe toți românii din străinătate: Legea se aplică în curând

0
136

CAZIER

Executivul a aprobat, miercuri, modelul de cerere privind eliberarea de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a adeverinţei cu valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar, pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, respectiv specimenul documentului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ este “o completare legislativă în scopul operaţionalizării procedurii informatizate de obţinere a certificatelor de cazier judiciar de către cetăţenii români aflaţi în străinătate”.

“Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate vor avea competenţa să elibereze adeverinţe cu valoarea juridică a unor certificate de cazier judiciar, pe baza verificărilor efectuate în evidenţele autorităţilor române competente. Aceste adeverinţe se vor elibera în maximum 10 zile de la data solicitării, vor fi valabile 6 luni de la data eliberării (perioadă identică cu cea a certificatelor de cazier judiciar eliberate în ţară) şi se vor utiliza exclusiv în străinătate”, precizează Guvernul.

LEAVE A REPLY