Premierul Cioloș i-a explicat în stradă unui protestatar decizia României de a primi refugiați

1
158

dacian_ciolos_ap_82792300_21925300

Premierul Dacian Cioloș i-a explicat, vineri, în stradă, unui protestatar, la Cluj Napoca, decizia României de a primi refugiați, scrie Agerpres.

Bărbatul s-a postat în fața Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, unde șeful Guvernului și vicepremierul Vasile Dîncu au venit într-o vizită și a strigat mesaje precum “Să vă fie rușine” și “Nu islamizării României”.
“De ce se expune România la așa ceva dacă poporul român e împotriva islamizării și primirii acestor cote de refugiați?”, a spus protestatarul, la sosirea la muzeu a delegației guvernamentale.

La ieșirea din clădirea muzeului, premierul Dacian Cioloș s-a oprit pentru a sta de vorbă cu acesta, explicându-i că decizia primirii de refugiați a fost luată de statul român împreună cu alte țări din Uniune.
“Autoritățile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primește bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate țările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranți. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituția”, a arătat Cioloș.

Șeful Executivului a declarat și că România are în mod egal obligații și drepturi în comunitatea europeană.
“România face parte din UE și are niște drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte țări, dreptul de a primi fonduri pentru investiții (…) și are niște obligații. România și-a asumat, împreună cu celelalte țări. În timp ce celelalte țări primesc zeci sau sute de mii de emigranți, România s-a angajat la câteva sute și din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba”, i-a spus premierul protestatarului, la Cluj Napoca.

1 COMMENT

  1. Romania a avut dreptul sa-si inchida si fabricile sa ramana lumea de 50 de ani fara munca daramite sa primeasca refugiatii…..ma-sii,ce sa mai vorbim nu avem lideri verticali le place sa stea in patru labe.n-ai vazut ungurii?n-au mai putut ei de UE de draci de laci in tara ta trebuie sa faci ce vrei tu,ca daca avem niscai avantaje de pe urma UE e pt ca ne-au facut destule nenorociri ca daca se duce lumea sa munceasca la ei tot pt ca ne-au ichis nemernicii fabricile npoastre,si au facut pe ele mall-uri care sunt a nemtilor,a olandezilor si ale cui ……mamii ma-si or mai fi

LEAVE A REPLY