Angajații primesc 6.300 de lei. Au început deja să se împartă

45
26177

tichet de masa

Indiferent că lucrează la stat sau la privat, toţi angajaţii şi-ar putea plăti următorul concediu cu tichete de vacanţă. Primele vouchere au ajuns deja la patronii generoşi, care vor să-şi răsfeţe salariaţii.

Angajatorii au început să le ofere salariaţilor, în loc de prime, tichete de vacanţă. Valoarea lor maximă nu trebuie să depăşească şase salarii minime, adică aproximativ 6.300 de lei.
Atenţie – tichetele pot fi folosite doar în staţiunile din ţară şi sunt nominale. Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la astfel de vouchere şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă.
Primele vouchere de vacanţă au ajuns deja la firmele ale căror patroni le-au inclus în pachetul salarial. Iar în avantaj ies mai ales companiile – sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele pe care le plătesc angajatorii.

Pot fi folosite în decurs de un an

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, dar, în mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorului.
Cine primeşte vouchere poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism ca să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea Naţională pentru Turism.
Dacă îi mai rămân tichete sau bani în contul online, salariatul îi poate folosi în decurs de un an. Dacă sunt incluse în pachetul turistic şi relaxarea la SPA, excursiile opţionale şi chiar transportul pot fi achitate cu vouchere de vacanţă.
Specialiştii în domeniu susţin că industria turistică autohtonă va avea de câştigat. Aceştia estimează că cel puţin 400 de milioane de euro vor rămâne în ţară.

Cum este la alţii

România nu este prima ţară care oferă vouchere de vacanţă. Şi la vecinii noştri din Ungaria funcţionează acest sistem, iar tichetele, la fel ca la noi, pot fi folosite doar pe teritoriul ţării.
Francezii însă se bucură de voucherele de vacanţă de mai bine de 30 de ani, diferenţa este că ele pot fi folosite pe întregul teritoriu al Uniunii Europene.

sursa: libertatea.ro

45 COMMENTS

 1. Din cate stiu toti cei care lucreaza pt stat ar trebui sa beneficieze de aceste tichete. Mama mea este asistent maternal si nici poveste de asa ceva… Ar duce si ea copilul, care-l are in grija, intr-un concediu adevarat…pt ca , cu minimul pe econonie care-l are nu-si permite. Nimeni nu zice nimic de aceste tichete, pana la urma cine beneficiaza de ele? Tot cei de la cobducere desigur! Cei amarati nu vor avea parte de nimic, niciodata , din partea statului roman. Rusine!!!

 2. ”Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă” ….. Care prime de vacanta? Invatamantul primeste oricum mai putini bani in vacanta decat in perioada in care se efectueaza ore. Care prime de vacanta? Nu mai trambitati toate prostiile.Unii chiar cred ca suntem rasfatati, dar e o minciuna sfruntata.

 3. Nu ti-e rusine? Sunt mame care stau acasa cu propriul lor copil si nu iau niciun leu ca salar, iar, alocatia copilului este de 84 de lei. Mama ta, doar fiindca creste un copil de la stat, stand tot acasa, ii merge cartea de munca, ia salar 900 de lei + vreo 600 de lei, lunar, bani pentru hrana si alte nevoi ale copilului asistat. In total cam 1500 de lei. Mai vrei si prime de vacanta? Crezi ca acea mama care face aceiasi munca precum mama ta, dar neplatita, nu si-ar duce si ea copilul intr-un concediu adevarat? Nerusinatilor! De fapt, aceste tichete de vacanta, au fost create pentru a umfla si mai tare nesimtitirea celor din sectorul bugetar, ca in sectorul privat va fi mai greu cu aceste tichete. De unde sa dea o firma privata, tichete pentru vacanta, cand de abia supravietuieste dar totusi tine cativa angajati si plateste sume mari la stat? De unde are statul acesti bani pentru vacante? Va spun eu. Calca pe gat sectorul privat, il mulge de-a dreptul prin avalansa de taxe si impozite. De aceea se bat toti in Romania sa ajunga angajati in sectorul bugetar. Este bine, lejer, fara batai de cap, in timpul serviciului te duci si iti rezolvi probemele personale, dupa orele de program te doare in koor de ce a fost si de ce va fi maine la locul de munca – poti sa stai linistit la terasa, sambata esti liber, vinerea de la ora 10-11 incepi sa te pregatesti de weekend, lunea pana la ora 12-13 traiesti inca weekendul, etc. Supeeerrr! Excelent. Aicea-i de noi. Da, dar nu poate oricine intra in sectorul bugetar. Trebuie sa ai conexiuni, legaturi bune, adica pile tari si mari. Sunt familii care au si cate patru membri care paraziteaza in sectorul bugetar. Acestora o sa le intre 26.000 de lei? Din banii contribuabililor? Angajatii la stat nu sunt contribuabili, intrucat toate datoriile salariale care le revin sunt platite tot de stat. Aoleu… tot din banii nostri?

 4. Oricum nu cred ca trebuie sa existe contraziceri pe tema aceasta , pana la urma in afara de vorbe nu vom primi nimic , cam asa merge in tara , vorbim mult, facem iluzi , iar la final NIMIC .

 5. Ion, în sectorul privat,tichetele sunt scăzute din taxele pe care angajatorul le plătește la stat,nu din profit. Citește bine!!!

 6. Nici cei din poliție nu primesc ca ar avea contract colectiv de muncă cică , oricum nici prime nu au, nu știu de ce zice ca toți bugetarii dacă medici, profesori și poliție nu. Doar cei la 8 ore care nu fac nimic, tot ei primesc

 7. “Ion – Martie 14th, 2016 at 10:53 am none Comment author #4837 on Angajații primesc 6.300 de lei. Au început deja să se împartă by Informaţia Zilei
  Nu ti-e rusine? Sunt mame care stau acasa cu propriul lor copil si nu iau niciun leu ca salar, iar, alocatia copilului este de 84 de lei. Mama ta, doar fiindca creste un copil de la stat, stand tot acasa, ii merge cartea de munca, ia salar 900 de lei + vreo 600 de lei, lunar, bani pentru hrana si alte nevoi ale copilului asistat. In total cam 1500 de lei. Mai vrei si prime de vacanta? Crezi ca acea mama care face aceiasi munca precum mama ta, dar neplatita, nu si-ar duce si ea copilul intr-un concediu adevarat? Nerusinatilor! De fapt, aceste tichete de vacanta, au fost create pentru a umfla si mai tare nesimtitirea celor din sectorul bugetar, ca in sectorul privat va fi mai greu cu aceste tichete. De unde sa dea o firma privata, tichete pentru vacanta, cand de abia supravietuieste dar totusi tine cativa angajati si plateste sume mari la stat? De unde are statul acesti bani pentru vacante? Va spun eu. Calca pe gat sectorul privat, il mulge de-a dreptul prin avalansa de taxe si impozite. De aceea se bat toti in Romania sa ajunga angajati in sectorul bugetar. Este bine, lejer, fara batai de cap, in timpul serviciului te duci si iti rezolvi probemele personale, dupa orele de program te doare in koor de ce a fost si de ce va fi maine la locul de munca – poti sa stai linistit la terasa, sambata esti liber, vinerea de la ora 10-11 incepi sa te pregatesti de weekend, lunea pana la ora 12-13 traiesti inca weekendul, etc. Supeeerrr! Excelent. Aicea-i de noi. Da, dar nu poate oricine intra in sectorul bugetar. Trebuie sa ai conexiuni, legaturi bune, adica pile tari si mari. Sunt familii care au si cate patru membri care paraziteaza in sectorul bugetar. Acestora o sa le intre 26.000 de lei? Din banii contribuabililor? Angajatii la stat nu sunt contribuabili, intrucat toate datoriile salariale care le revin sunt platite tot de stat. Aoleu… tot din banii nostri?”

  mai avem paduri asa ca putem aplica metoda Vlad Tepes

 8. D.Ion mai gandestete cu doctori ca isi merita salariu pana la ultimul leu, nu, nu isi merita la cata spaga vor si nedreptate fac oamenilor mai ales celor saraci.Ei merita salariu dupa purtarea lor buna pentru pacienti,iubirea lor, treaba lor sa fie corecta si pentru bogat si pentru sarac.Nu sunt deacord.

 9. TOȚI ANGAJATORII VOR TINE TICHETELE PT FAMILIILE LOR SI PENTRU PILELE LOR,ASTA SE ÎNTÂMPLĂ IN ROMANIA VORUPTA DE TOȚI RAHATI CU BANI.??????

 10. Stati linistiti ca se dau. Dar nu in politie sanatate sau invatamant etc… Se dau la bugetarii aia care oricum au salar mii sau zeci de mii de euro, ca le greu sa mearga in concediu pe banii proprii. Nu mai bine merg in concediu pe banii fraierilor de contribuabili !!!???? Pai daca ii dai unei invatatoare debutante 6000 de lei se sperie, ca ii dai venitul ei pe jumatate de an. Voi sunteti nebuni ???!!! E o manipulare grosolana si o minciuna sfruntata . Nimeni nu va primi nimic, nu 6000 de lei, nici 600 de lei macar. Stati linistiti.

 11. Nu va mai certați atât ca nici cei de la ISU nu primesc și eu muncesc pe brânci și tot nu primesc tichete cu toate ca și eu sunt bugetari iar de prime nici nu se pune problemă în acest sector al bugetarilor și în plus mai lucrează și câte 240 de ore pe luna

 12. Nu sunt medicii de vina, ei primesc ce le dau pacientii
  ,medicii nu baga mana in buzunarul pacientilor,tot oamenii sunt de vina pentru conceptiile invechite care le au,i.au invatat asa sa astepte spaga.

 13. Domnu’ Ion, pentru ce sa-i fie rusine? Ca munceste? Ca are o mare responsabilitate asa cum cred ca are fiecare angajat? Cand va referiti la faptul ca anumite mame isi cresc copiii doar pe o alocatie de 84 lei, meseria de mama nu se plateste insa o mama poate fi salariat si astfel beneficiaza de drepturile date de lege. Doamna respectiva este angajat al statului ca asistent maternal.

 14. Ion sunt bugetar, iar bugetarii nu vor primii nici un voucher de vacanță, citește legea și după comentează, la bugetari nu sunt bani pentru vouchere

 15. Pentru Ion….esti un mare esec….cine dracu se zbate sa ajunga in sectorul bugetar?si cine nu te lasa sa o faci?

 16. Lasati.l pe Ion,e tandari!Mama care traieste din alocatia de 84 de lei,e clar ca nu are o zi de mumca!Ca deh,e greu la program!

 17. Dl Ion acea mama care sta acasa si isi creste copilul nu stie ce inseamna sa se trezeasca sa pregateasca copilul pt scoala sau gradinita si sa alerge spre locul de munca unde trebuie sa ighita multe si vrute si nevrute ,sa isi faca griji pt copilul ei ca este singur in casa pana vine mama de la lucru , acea mama isi insoteste copilul si il asteapta acasa cu mancare calda si nu este stresata sa se grabeasca la piata , sa faca mancare ,curatenie ,sa calce ,sa spele copii etc. Asa ca sa nu ne mai vaitam .

 18. Categoric ar trebui sa ne opunem acestui regim care, vezi-Doamne, ne face un bine. Cred ca deja suntem obisnuiti sa ni se vanda gogosi si tocmai de aceea, ar trebui sa fim mai selectivi, sau cel putin sa citim de 2 ori o informatie care ne priveste in mod direct. Aceasta schimbare, evident, nu ii vizeaza pe toti. In articol scrie: “Angajatorii au inceput sa le ofere salariatilor, in loc de prime, tichete de vacanta”. Asadar, doar cine a avut inainte un salariu in care beneficia de prime, de acum inainte va primi tichete. Personal, aceste tichete nu mi se par deloc o idee buna si nicidecum nu as putea afirma ca sunt vise, din acelasi motive pe care le gasim tot in interiorul articolului: “Tichetele pot fi folosite doar in statiunile din tara si sunt nominale”. Din propozitia asta clara si concisa rezulta 3 lucruri: 1. In loc de banii de prime se vor da tichete (nu tichete care contin o suma mai mare decat cea pe care, oricum, o primeam in bani lichizi). 2. Cetateanul X va fi obligat sa consume acei bani nu cum vrea el (mancare, haine, facturi etc), ci doar intr-o vacanta (e frumos, intr-adevar, sa calatoresti, dar eu, cetateanul X, poate am in momentul de fata de tinut un copil la facultate, iar banii aceia mi-ar prinde bine sa ii cumpar o carte de care are nevoie pt. examen, decat sa ma duc la o statiune). Ei bine, cu noul regim, cetateanul X va calatori, fie ca vrea, fie ca nu! Asadar, cetateanul X incepe sa se gandeasca la o locatie. In timp ce se gandeste, ii apare din nou in minte propriul copil si ii spune acestuia sa mearga el in vacanta cu tichetele respective (cum se intampla cu biletele sindicale ale pensionarilor sau ale salariatilor ce vor, intr-adevar, sa beneficieze de o vacanta). 3. In acest caz, biletele sunt nominale, deci cetateanul X fie va merge in acea vacanta personal, fie va pierde tichetele! Asadar, fie ca vrea, fie ca nu (poate cetateanul X este diferit de cetateanul Y si nu ii place sa calatoreasca, pentru ca in lumea asta, nu suntem toti la fel), isi va face timp si va pune de-o parte (pe langa banii de prima, insuficienti pt. o vacanta in care sa iti permiti orice) alti bani, pentru scopul invocat tot in acest articol: “industria turistica autohtona va avea de castigat”, nu cetateanul X (angajat statal) sau cetateanul Z (angajat la o firma particulara). In concluzie, in timp ce pt. cetateanul Y aceste tichete rerezinta un vis (mai ales daca e tanar), pt cetateanul X (caruia nu ii plac calatoriile, are un copil in facultate sau se afla in pragul pensionarii), tichetele de calatorie vor deveni un cosmar. Nu era mai bine inainte cand cei care primeau aceste prime le puteau consuma dupa bunul plac?

 19. Adevarul este ca …nu putem sa ne vedem de capra noastra…mereu trebuie sa cercetam de ce a vecinului are mai mult lapte si e mai grasa…

 20. Nu mai tot vb de sectorul bugetar, ca si acolo se munceste, se baga ture de noapte, toata ziua ai de a face cu oameni, daca faci greseli iti iei suturi, si da sunt locuri unde se merge prin pile, dar altfel trebuie sa inveti si sa treci teste sa ajungi pe un loc la buget, si cu mama stand acasa sa aiba grija de copil (daca e cu dezabilitati sa se inscrie in program si primeste bani) daca nu … la munca nu la intins mana, mama a bagat nopti intregi si cate 2 ture pe zii si sunt bine sanatos multumesc. Va place sa va plangeti ca niste curve (scuzati-mi franceza) si nu sunteti instare de nimic, cand se face un lucru rau nu e bine, cand se face un lucru bun nici asa nu e bine, dar cand mama dracului o sa va fie bine?

 21. Dle Ion esti un prost ! Informeaza-te inainte sa vb … Eu sunt bugetar…am 900 lei salar, fara bonuri de masa, fara prime de vacanta, fara bonusuri … si nu lucrez nici la politie nici in invatamant… Lucrez 8 ore pe zi intradevar… daca tu crezi ca toti freaca menta 8 ore pe zi te inseli… sau sunt eu o exceptie…

 22. Ieri am aflat sigur ca nu se dă nici un fel de bon… Lucrez la un centru cu copii cu handicap si am grija de 50+ de copii… Multumim romaniaaa. + ca am avut o crestere de salariu de 12%(cei luati in 2008) +25% si salariul a crescut cu 300 lei :-))) despre ce vorbim?….dupa 3 luni am aflat ca sau gresit salariul si trebuie sa ne mai scadă 100-150 …. DGASPC Arges

 23. Am luat un copil cu hanicap mediu din sistem,el ia indemnizatie pe luna 39 lei sper k si vouă sa va ajunga bani ăstia sa va cumpărăti de mâncare si o pereche de chiloti pe luna macar… Succes. Pt ca romanică noastra nu este a noastra si pt ca pe fiecare il intereseaza doar persoana lui nu si cel de langa el

 24. Voi din poliție învătați engleză si dați dracu din șuncile alea jos tara lui peste proaspăt nici nu ma mai interesează tara lui papuc . Sa se fure poate o sa se ajungă la dat in cap :)))

 25. lA DRACU CU TAMPENIILE ASTEA,MINCIUNISFRUNTATE.MAI BN AR CREA LOCURI DEMUNCA SI AR FACE SALARIILE ASA CUM AR TREBUI CA CETATEANUL SA DECIDA CUM VREA BANUL LUI.
  ATUNCI S.AR CUNOASTE CINE VREA SA MUNCEASCA SI CINE NU. CUM LA NOI E MUNCA PE GRATIS MAI MULT SISALARIU MAI MIC NE MAI MIRAM CA SE FURA.LEGI ASPRE SI CORECTITUDINE ASTA E PRINCIPALUL.SALARIUL DUPA STUDII SI MERIT.

 26. pt Ion ala cu se exclud profesorii si medicii

  Amice pe ce lume traiesti ai copil la scoala ai idee ce se face la ore???? ai idee ca nu sunt scoliu unde elevii ajung clasa a 8 a si doar stiu sa scrie si sa citeasca , ai idee ca la ore nu se face mai nmk si copiii sunt invitati la meditatii, trezeste baaaa, ai ideee ca sunt medici care pur si simplu sunt pe langa subiect , aaa scuze pe langa diagnostic, si care tot asteapta atentia cea de toate zilele nu toti dar multi, coboarate cu picioarele pe pamant

 27. Vai de capul nostru !!!.Am ajuns sa fim invidiosi unii pe altii si sa ne uram intre noi .Asta a cultivat capitalistii cu cat ne uram noi intre noi cu atat traiesc ei mai bine.Ia sa fie salariul minim pe economie 500 de euro,iar pentru asta trebuie sa ne batem sa le impunem guvernantilor sa faca asta si atunci marile multinationale trebuie sa plateasca ca de plecat nu pleaca ca la ei este dublu sau triplu, nu sa ne certam intre noi ca aia au primi se altii nu.In orice caz bugetarii anul acesta nu primesc nimic asa ca nu mai fiti invidiosi pe ei.Hai sa ne unim si sa impunem salariul pe economie 500 de euro net ca bani au multinationalele ca si eu lucrez la o firma ca aceasta.Cum se poate ca la aceasta firma unde lucreaza si cetateni din tara mama a firmei sa ia 1800 euro si presteaza aceiasi munca ca si mine iar eu sa iau 2000 de lei.

 28. […] Indiferent că lucrează la stat sau la privat, toţi angajaţii şi-ar putea plăti următorul concediu cu tichete de vacanţă. Primele vouchere au ajuns deja la patronii generoşi, care vor să-şi răsfeţe salariaţii. Angajatorii au început să le ofere salariaţilor, în loc de prime, tichete de vacanţă. Valoarea lor maximă nu trebuie să depăşească şase salarii minime, adică aproximativ 6.300 de lei. Atenţie – tichetele pot fi folosite doar în staţiunile din ţară şi sunt nominale. Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la astfel de vouchere şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Primele vouchere de vacanţă au ajuns deja la firmele ale căror patroni le-au inclus în pachetul salarial. Iar în avantaj ies mai ales companiile – sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele pe care le plătesc angajatorii. Pot fi folosite în decurs de un an Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, dar, în mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorului. Cine primeşte vouchere poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism ca să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea Naţională pentru Turism. Dacă îi mai rămân tichete sau bani în contul online, salariatul îi poate folosi în decurs de un an. Dacă sunt incluse în pachetul turistic şi relaxarea la SPA, excursiile opţionale şi chiar transportul pot fi achitate cu vouchere de vacanţă. Specialiştii în domeniu susţin că industria turistică autohtonă va avea de câştigat. Aceştia estimează că cel puţin 400 de milioane de euro vor rămâne în ţară. Cum este la alţii România nu este prima ţară care oferă vouchere de vacanţă. Şi la vecinii noştri din Ungaria funcţionează acest sistem, iar tichetele, la fel ca la noi, pot fi folosite doar pe teritoriul ţării. Francezii însă se bucură de voucherele de vacanţă de mai bine de 30 de ani, diferenţa este că ele pot fi folosite pe întregul teritoriu al Uniunii Europene. SURSA: informatiazilei.ro […]

 29. Ion, n-am sa-ti critic comentariile, deoarece observ ca gandirea ta e destul de pripita si…din scurt. Referitor la doamna asistent maternal…ti-e ciuda cumva? Ia-ti si tu un copil si creste-l, daca ti se pare asa usor! Cat despre bugetari, tichetele sunt deduse din impozit. Nu vine nimeni sa-ti bage mana in buzunar, ca sa-mi plateasca mie vacanta :) Si…profesori si doctori care isi merita salariul? Foarte rar, dar da. Excluzand aici doctorii șpăgari, excluzand si rata rusinos mica de promovare la bac in romania. Profesorii se dau loviti, dar elevii sunt din ce in ce mai slabi, cu fiecare generatie!

 30. Hai sa fim realisti…sunt bugetari care freaca menta si sunt bugetari care lucra din greu…sincer prima mi se pare peste posibilitatile Romaniei…ptr ca aici vor aparea facturi stiti voi de care..eu platesc 2000 si 4500 ii impartim in 2…

 31. ”Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă”?????????????????? Eu lucrez in sistemul bugetar si nici vorba de prime de vacanta , sau si astea se dau pe pile ? Cum stim daca avem drepul la prima de vacanta sau nu ?

 32. Cred că e o altă metodă de a băga bani în buzunarul aleşilor locali, senatori şi deputaţi că noi ceilalţi din sănătate, învăţământ tot pe 2 lei vom lucra şi fără nici un alt benefiu

 33. Domnule Ion ,va asigur ca sunt si bugetari care muncesc pe branci ,care nu au avut concedii decat cate o zi doua cand au cate o problema , si care nu au primit prime de vacanta niciodata ,si la un salar de 1400 lei credeti ca mai poate fi vorba de vacante ????

 34. Pt. dnul Ion.
  Suntem în iulie și nu a primit nimeni (mă refer la bugerari) niciun tichet. Toată văicăreala ta despre cât de bine o duc bugetarii și acum mai vor avea și concediul plătit a fost de pomană. Dar de … Ce sa faci … vorba proverbului ” câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”! Din păcate nu ești singurul care preferă să îi miroasă gura a WC public în loc să se documenteze inainte de a vorbi.
  PS 1 am prieteni care lucrează în sistemul privat și au primit acele bonuri, nu în valoare de 6300 dar au primit;
  PS2 lucrez de 20 de ani în sistemul bugetar și nu am primit niciodată nici măcar 10 bani primă de vacanță.
  Acestea fiind spuse, nu e frumos din partea mea, dar sper să te duci dracu înainte de a mai spune și alte prostii!

 35. Oameni buni,sau….dragi tovarasi si prietini…treziti-va.ce tichete?ce prime?ce bugetari?totul….merge spre turismul nostru de rahat.trebuie tinut cumva pe linia de plutire.ne doare. Da.bulgarii nota 10.turcii,cu tot haosul lor,romanii inca pornesc spre ei.chiar si grecii.noi?noi si cam atat.da nu conteaza.ca noi,astia ce dormim prin parliament,ce mai avem o pensiune sau un hotel ne vin fraierii pe tichete de vacanta.sa fie bine.rau nu are cum….

 36. Domnule Ion, cea ce spui dumneata,acei copii sant copiii acelor mame personali si nu sant copiii altor mame IRESPONSABILE CARE NU AU NICI UN FEL DE RASPUNDERE SI SI NICI UN FEL DE UMANITATE IN ELE,FAC COPII SI APOI II ARUNCA SI II CRESTE UN ASISTENT MATERNAL PE CARE DUMNEATA IL CRITICI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA CA AR AVEA CINE STIE CE SALARIU ASTRONOMIC ,CRESTE SI DUMNEATA UN ASEMENEA COPIL SA VEZI CUM ESTE. RUSIN SA-TI FIE!!!!!!!!

LEAVE A REPLY