Dacă faci acest lucru pe Facebook, s-ar putea să te trezeşti cu poliţia la uşă

0
253

facebook_front_179_2232542b_07874600_39531800

Facebook este reţeaua socială cu cei mai mulţi utilizatori şi, deşi Zuckerberg a încercat să mai elimine din conturile false, realizând o verificare cu buletinul pentru verificarea datelor, se pare că problema este departe de a fi rezolvată.

Noobz.ro anunţă că Marea Britanie este prima ţară care are de gând să sancţioneze utilizatorii care folosesc conturi false. Mai exact, în curând această practică va fi declarată ilegală.

Acest lucru se întâmplă pentru că nu poţi avea încredere în cineva care nu vrea să îşi dezvăluie identitatea şi, mai presus de orice, există riscul să ai de-a face cu un caz de răzbunare porno sau hărţuire, în mod special făcând referire la violenţa împotriva femeilor.

Crown Prosecution Service (CPS), care se ocupă de cazurile criminale din Regatul Unit, a publicat o nouă serie de legi pentru a încerca să ajute poliţia să aibă la cunoştinţă posibile cazuri în care Web-ul este utilizat într-o manieră în care să dăuneze anumitor utilizator din punct de vedere moral.

După o serie de schimbări în ceea ce priveşte legea, creându-ţi un cont fals sau un website în numele victimei sau utilizând practici precum urmărirea prin GPS, în curând s-ar putea ca poliţia să îţi bată la uşă pentru că ai desfăşurat un act criminal.

Există totuşi temeri cu privire la faptul că, forţând pe cineva să îşi utilizeze numele real, practica abuzului are să fie din ce în ce mai des întâlnită, dar este din ce în ce mai clar că nimeni nu are unde să se ascundă pe internet.

LEAVE A REPLY