NEMULŢUMIRI la RATB: “Casierele nu au unde să îşi facă nevoile”

0
245

ratb

Sindicaliştii din RATB vor protesta, la data de 8 martie, în fața Parlamentului. Membrii Sindicatului Transportatorilor APT din RATB se declară nemulțumiți de condițiile de muncă, de numirile politice și de furturile din autobaze. Totodată, aceştia acuză faptul că accidentele de muncă sunt ascunse.

Sindicaliştii din RATB vor ieşi în stradă în ziua de 8 Martie 2016. Între orele 10:00 şi 14:30, aceştia vor protesta la sediul Palatului Parlamentului, se arată într-un comunicat de presă, semnat de Ion Usturoi, presedintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB.

“Casierele lucrează pe 900 – 1000 lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi, sticle de 5l tăiate, galetuse de smantana, in cosuri de gunoi sau în cutii de plastic. Iarna este foarte frig pentru că nu le merg aerotermele, iar vara crapă de căldură pentru că nu au aercondiţionat. E groaznic. Le-au zis că dacă nu vor să muncească vor băga automate de bilete şi le desfiinţează posturile. S-au îmbolnăvit femeile din cauza acestor condiţii de muncă.

Soferii, vatmanii si personalul de intretinere nu au WC-uri unde sa isi faca nevoile sau acolo unde acestea exista sunt insalubre si nu indeplinesc conditiile minime de igena.

Accidentele de munca sunt ascunse. Conducatorii auto, controlorii si casierii sunt batuti agresati iar sefii ascund acesteevenimente. Mecanicii se accidenteaza din cauza lipsei de piese si logistica sitoate aceste accidente sunt ascunse de sefii de autobaze. Exemple dam autobazele Alexandria si Ferentari. (…)

 

LEAVE A REPLY