“Metoda Nepotul” ultima modă printre hoţi! Cum funcţionează şi ce persoane sunt vizate

0
87

metoda-accidentul-1024x927

La Bistrița „Metoda Accidentul” a fost înlocuită cu „Metoda Nepotul”, care pare să fie ultima găselniţă a hoţilor.

O bătrână din comuna Chiuza, județul Bistrița-Năsăud, a fost înșelată prin “Metoda Nepotul”. Femeia de 79 de ani a fost convinsă că este sunată de nepotul din străinătate și a cumpărat pentru acesta șapte cartele telefonice.

Femeia a fost contactată pe telefonul mobil de către o persoană necunoscută despre care a crezut că este un nepot din străinătate. „Întrebat fiind de către persoana vătămată dacă este nepotul ei, persoana necunoscută i-ar fi confirmat acest lucru, solicitându-i acesteia să achiziţioneze cartele telefonice, în valoare de 300-400 de lei, întrucât intenţionează să se întoarcă în România şi doreşte să le facă o surpriză rudelor” explică polițiștii bistrițeni noua metodă de înșelăciune.

Convinsă de cele spuse de „nepot” femeia a pornit la drum, a mers mai bine de 20 de kilometri până în orașul Beclean de unde a cumpărat 7 cartele telefonice, în valoare totală de 350 de lei, i-a trimis codurile de reîncarcare şi ulterior, încercând să vorbească iar cu „nepotul”, femeia și-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni.

„În cauză sunt efectuate cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului” mai anunță Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud care face apel la atenția cetănilor și îi sfătuiește să sune urgent la 112 dacă cad victime acestor tipuri de înșelăciuni.

Bistrița-Năsăud este unul dintre județele cu cele mai multe sesizări de înșelăciuni prin „Metoda Accidentul”, cea mai mare sumă dată de o femeie de 59 de ani din Bistrița hoților fiind de 22.000 de lei.

sursa: libertatea.ro

LEAVE A REPLY