Începe modernizarea accesului la metrou pe Magistralele 1, 2 şi 3

0
1060

metrou modernizare

Metrorex face deja primii paşi pentru modernizarea accesului la metrou pe Magistralele 1, 2 şi 3. Instituţia caută consultant pentru lucrările de acest tip pe cele trei magistrale şi tronsoanele de legătură. Metrorex va introduce şi 139 de automate de vândut titluri de călătorie, pe lângă cele 35 existente deja pe toate cele patru magistrale de metrou.

Metrorex achiziţionează servicii de “Consultanţă şi Dirigenţie de şantier pentru realizarea Obiectivului Modernizarea Instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, 3 şi T.L de metrou, Instalaţii control acces”.

Prin acest proiect vor fi modernizate din punct de vedere al instalaţiilor de control acces 41 de staţii de metrou şi 70 de zone de vestibul, vor fi instalate 1.352 de porţi de acces şi 139 de automate de vândut titluri de călătorie. Montarea automatelor de vândut cartele se va face în fiecare capăt de staţie.

Toate porţile de intrare şi 30% din cele de ieşire se vor echipa şi cu validatoare pentru cartele magnetice.

Punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor dispune de echipamente fiscalizate. Astfel, odată cu introducerea noilor automate, bucureştenii vor primi bon fiscal pentru călătoriile cu metroul în toate cele 41 de staţii incluse în contract.

În 2011, Metrorex a pus în funcţiune 35 de automate de vândut cartele, care au fost amplasate în staţii de pe cele toate patru magistrale. Staţiile în care se află acum automatele de vândut cartele sunt: Parc Bazilescu, Jiului, 1 Mai, Pacii, Gorjului, Dristor 1, Aviatorilor, Universitate, Basarab 2, Grozavesti, Berceni, Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Piata Unirii 1 si 2, Piata Romana, Aurel Vlaicu, Pipera, Republica, Titan, Nicolae Grigorescu 1, Eroilor, Preciziei, Lujerului, Crangasi, Gara de Nord 1, Piata Victoriei 2, Stefan cel Mare, Obor, Piata Iancului, 1 Decembrie 1918, Anghel Saligny, scrie B365.

Automatele de vândut cartele existente la metrou conţin un ecran de comanda (touch screen) care afişează un meniu în limbile română, engleză şi franceză. Aceste automate acceptă la plată atât carduri bancare emise sub sigla VISA şi MasterCard, cât şi cash, bancnote de 1, 5, 10, 50 lei şi monede de 10 şi 50 de bani.

Calatorii trebuie să introducă suma exactă a contravalorii legitimaţiei de călătorie solicitată deoarece automatul nu acordă rest. Odată cu cartelele, automatele eliberează şi chitanţe, însă nefiscale.

LEAVE A REPLY