ANUNŢUL RATB privind biletul unic cu Metrorex şi plata călătoriei prin SMS

0
1197

ratb

RATB ar putea reintroduce biletul unic de transport cu Metrorex. Radu Orzață, directorul general interimar al Regiei, a declarat că ar trebui reluate programele care și-au dovedit în trecut funcționalitatea. Totodată, RATB vrea să reintroducă posibilitatea plății titlului de călătorie prin SMS.

Bucureștenii ar putea beneficia din nou de biletul unic de transport RATB – Metrorex, respectiv biletul unic 60 minute, biletul cu 10 călătorii 60 minute și abonamentul de o zi, scrie stiricentrale.ro. Acestea au fost oprite de la comercializare începand din luna martie 2014, ca urmare a unor neînțelegeri între reprezentanții celor două societăți de transport bucureștene.

Conducerea RATB şi-a propus astfel reluarea programului derulat în comun cu Metrorex, respectiv biletul unic de călătorie. Radu Orzață, directorul general al RATB, a declarat că integrarea tarifară a celor două societăți de transport public bucureștene oferă facilități pentru călători, și  în paralel cu oferirea de noi servicii bucureștenilor, ar trebui reluate programele care și-au dovedit funcționalitatea și beneficiile.

În acest moment, atât reprezentanții Regiei cât și cei ai metroului bucureștean caută soluții pentru identificarea unor oportunități de creștere a mobilității urbane.

O altă veste este legată de reintroducerea posibilității plății titlului de călătorie prin SMS. Și această metodă a fost folosită cu succes în trecut, însă a fost oprită ca urmare a terminării contractului cu operatorul de telefonie mobilă ce a derulat serviciile.

Modul de acces este la îndemână, iar tinerii se pare că sunt cei mai avantajați de această facilitate, la fel ca și călătorii ocazionali. Platforma a fost regândită astfel încât să poată oferi mai multe variante de titluri de călătorie.

 

LEAVE A REPLY