Traian Băsescu va face o plângere la CEDO

1
843

traian_basescu_43872200

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat dur după ce instanţa a respins cererea de înregistrare a formațiunii Mișcarea Populară în registrul partidelor politice. Băsescu a acuzat că “este prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forța statului împotriva înregistrării unui partid” şi a anunțat că va face plângere la CEDO pentru “implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid”.

Traian Băsescu a anunțat că va face plângere la CEDO.

 “Vă pot spune că în mod cert vom face o plângere la CEDO pentru implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Într-o ţară în care se înregistrează zilnic două, trei partide nu mi se pare întâmplător că exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forţa statului pentru a nu se înregistra. (…) Este pentru prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forţa statului împotriva înregistrării unui partid, astăzi. Este dacă vreţi şi contrar deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcţionării structurilor asociative cum sunt partidele”, a declarat preşedintele PMP Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că, după decizia instanţei, membrii MP vor activa sub sigla și denumirea PMP.

Partidul Mișcarea Populară este înregistrat, are toate structurile funcționale, nu s-a desființat, în lipsa înființării Mișcării Populare. Pe structurile Partidului Mișcarea Populară am funcționat și până-n prezent, așa vom funcționa și în continuare. Nu avem niciun fel de probleme legate de depunerea listelor de candidați în toate localitățile țării pentru că sistemul de aprobare este la nivel local. Doar la Consiliul Național trebuie validate candidaturile la Primăria Capitalei. În rest, toate candidaturile sunt de competență județeană, municipală, nu avem impedimente din acest punct de vedere”, a explicat Băsescu

Băsescu a adăugat că membrii formațiunii pe care o conduce au adunat semnături pentru alegerile locale sub sigla Mișcării Populare, iar alții sub sigla Partidului Mișcarea Populară.

“Unii au făcut-o sub denumirea Mișcarea Populară, alții sub denumirea PMP, Partidul Mișcarea Populară. Au fost mai inspirați cei care au făcut-o pe PMP, ceilalți trebuie să-și refacă listele. Este o bună campanie, cu atât mai mult cu cât, dincolo de mijloacele electronice, de televiziuni locale mizăm foarte mult pe o campanie de la om la om”, a declarat Băsescu.

‘Cu surprindere, am aflat că înregistrarea Mişcării Populare a fost respinsă la solicitarea procurorilor. Este fără precedent ca procurorii să facă o contestaţie la înregistrarea unui partid. Mai mult, judecătorii CAB au admis contestaţia în complet de divergenţă, deşi zilnic sunt înfiinţate noi partide. Trebuie să respectăm decizia.

O fi consecinţa faptului că “Secta Securităţii Naţionale” a stabilit că, în România, trebuie să existe doar două partide mari, controlabile?

V-aţi încurcat, băieţi, vom candida la locale sub numele PMP şi cu simbol mărul. PMP, refaceţi listele de semnături pentru candidaţi”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Curtea de Apel București a respins vineri cererea depusă de fostul președinte Traian Băsescu de înregistrare a formațiunii Mișcarea Populară în registrul partidelor politice.

1 COMMENT

  1. Ma mir ca ( virgula ) CAB si ‘distinsii’ procurori nu s-au gandit sa ia aceasta decizie pe la jumatatea lunii mai…atunci ar fi fost cu adevarat o lovitura! Le-a lipsit sclipirea de inteligenta necesara in situatii de sabotare a unui partid politic…sarmanii!!! Mainile care au actionat in aceasta privinta s-au desfasurat in ordinea urmatoare : Plavanul de la Sibiu, SRI, DNA si baba fara sprancene Stanciu. Dumnezeu in care ei nu cred va avea grija de soarta lor, fiindca cine sapa groapa altuia cade el primul in ea!

LEAVE A REPLY