Răspunsul lui Băsescu la întrebarea dacă va candida la funcția de președinte al Moldovei

0
110

Basescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea dacă va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, după ce a solicitat cetățenia țării noastre.

Întrebat duminică, la Craiova, despre o posibilă candidatură la Preşedinţia Republicii Moldova, Băsescu s-a limitat să răspundă cu un „Hai, mă!”.

Comentând motivul ce l-a determinat să solicite cetăţenia țării noastre, Traian Băsescu a explicat că a făcut acest demers „din respect” pentru cetăţenii Republicii Moldova, pe care îi consideră ca şi pe români.

„Având aceeaşi rădăcină, noi suntem despărţiţi de ei pentru că doi criminali, unul se numea Stalin şi altul Hitler, au stabilit să se rupă Basarabia din România şi Ribbentrop şi Molotov au semnat. De ce nu am avea toţi aceeaşi cetăţenie? În timpul meu s-au acordat 500.000 de cetăţenii româneşti cetăţenilor Republicii Moldova şi, ca semn de solidaritate, am considerat că pot să depun şi eu un dosar şi să fiu şi cetăţean al Republicii Moldova”, a subliniat Traian Băsescu.

După ce s-a aflat de solicitarea lui Traian Băsescu mai mulți politicieni de la Chișinău, printre care Renato Usatîi și Vladimir Voronin, au spus că fostul președinte român ar urmări să candideze la alegerile prezidențiale. Acest lucru însă nu poate fi posibil în condițiile legislației actuale, care prevede că un candidat trebuie să fi locuit cel puțin 10 ani pe teritoriul Republicii Moldova.

sursa: independent.md

LEAVE A REPLY