Internship-uri plătite la Guvern şi Parlament: Au început înscrierile

0
193

parlament1

Programul de Internship la nivelul administraţiei publice centrale continuă şi în 2016, astfel că tinerii interesaţi se pot înscrie până pe 15 mai. De asemenea, studenţii sau proaspeţii absolvenţi au şi varianta înscrierii la programul de Internship derulat de Camera Deputaţilor, acolo unde se încheie pe 27 martie.

Programul are ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea de către aceștia a experienței și cunoștințelor practice, anunţă reprezentanţii instituţiei. Tinerii interesaţi să lucreze, timp de două luni, la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program se pot înscrie la stagiul de practică din acest an până pe 15 mai, urmând ca în perioada 16 – 29 mai să aibă loc evaluarea candidaţilor şi selectarea a 150 de stagiari.

Candidaţii trebuie să aibă cel mult 25 de ani  

Conform informaţiilor de pe site-ul dedicat programului amintit, tinerii interesaţi de stagiile de practică oferite de instituţiile publice trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, pentru a putea participa:  sunt cetăţeni români; au vărsta maximă de 25 de ani (născuţi în 1991 şi mai tineri); au calitatea de studenţi/tineri absolvenţi ai unei universităţi din România sau din străinătate; stăpânesc cel puţin o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.); dețin cunoștințe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office; nu au participat la ediţiile anterioare ale programului. În schimb, sunt eligibili pentru reînscriere candidaţii care şi-au depus candidaturile în trecut, însă au fost respinşi în urma preselecţiei online sau a interviului.

Atenţie! Tinerii care sunt deja angajaţi nu sunt eligibili pentru înscrierea la program.  

Chiar dacă experienţa profesională nu este obligatorie, reprezentanţii Guvernului transmit că în evaluare se va pune preț pe activitățile de implicare civică ale candidaților (participarea la acțiuni voluntare, participarea în alte programe similare de internship etc.) De asemenea, condiţiilor enumerate mai sus li se adaugă criteriile specifice menţionate în pagina fiecărei instituţii participante.   Printre autorităţile şi instituţiile publice în care participanţii vor avea posibilitatea să facă stagiul de practică se numără Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei sau Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Lista completă a instituţiilor publice participante în program poate fi consultată pe site-ul oficial internship.gov.ro.

Pe lângă programul de Internship organizat de Guvern, în 2016 va fi derulată şi o nouă ediție a Programului de Internship la Camera Deputaților, destinată studenților și tinerilor absolvenți. Concret, aceasta va avea loc în perioada 11 aprilie – 10 iunie.

”Este un proiect care se bucură de interes deosebit din partea tinerilor. Mulți dintre studenții și absolvenții care au participat la edițiile anterioare, tineri valoroși, creativi, cu o bună pregătire și entuziasm molipsitor, își doresc o carieră în administrație. Le oferim șansa să vină în Parlamentul României, să lucreze în comisiile permanente și să cunoască în detaliu procesul legislativ. Le urez mult succes candidaților și îi asigur de toată deschiderea din partea noastră”, a spus  președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, iniţiatorul programului.

Conform calendarului stabilit pentru 2016, înscrierile candidaţilor au început astăzi şi au loconline, prin intermediul unui formular de candidatură, disponibil aici.

sursa: cariereonline.ro

LEAVE A REPLY