Declaraţie îngrijorătoare a directorului RATB: “Închidem prăvălia”

1
257

 

bilet ratb

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) ar putea pierde un sfert din bugetul din 2016, pentru a plăti ANAF o datorie de 126.194.334 lei din TVA aferentă pentru gratuităţi la transportul în comun, conform unei sentinţe civile a Curţii de Apel Bucureşti. Un proiect de hotârâre privind plata acestei datorii va fi discutat vineri de CGMB. Directorul RATB spune însă că o asemenea decizie va duce la un singur lucru: “Închidem prăvălia”. Sindicaliştii din RATB ameninţă cu proteste.

Proiectul de hotărâre privind plata acestei datorii, pentru a evita astfel executarea silită, dar şi pentru a beneficia de o serie de facilităţi fiscale, va fi votat, vineri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrie economica.net, care citează news.ro. În iulie 2015, ANAF a instituit popriri pe conturile RATB, pentru o datorie de 272 de milioane de lei la bugetul statului.

RATB preciza atunci că această sumă provine din taxa pe valoarea adăugată care include şi subvenţia acordată beneficiarilor de gratuităţi şi reduceri (pensionari, elevi, studenţi etc), în conformitate cu H.C.G.M.B. nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.

Prin proiectul de hotărâre ce va fi discutat vineri în Consiliul General, se doreşte alocarea sumei de 126.194.334 de lei pentru plata datoriei, care va fi astfel redusă cu 111 milioane de lei, prin facilităţile fiscale oferite de OUG 44/2015.

Preşedintele-coordonator al Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, Florin Ivan, avertizează însă că dacă CGMB va aproba proiectul de hotărâre, RATB va fi nevoită să disponibilizeze din personal. Ivan spune că sindicaliştii intenţionează să protesteze, vineri, în timpul şedinţei CGMB, în faţa Primăriei Capitalei.

Pe de altă parte, directorul general interimar al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), UNPR-istul Radu Orzaţă (fost PPDD-ist) susţine, că în astfel de condiţii, se închide prăvălia.

CITESTE SI: Cât de ușor poate intra cineva, cu o geantă cu explozibil, la metroul din Bucureşti

„Închidem prăvălia, în cazul ăsta. Nu putem funcţiona cu 380 de milioane – exclus!” a spus Orzaţă,  pentru PSnews.ro, despre proiectul de hotărâre a CGMB care urmăreşte să împovăreze financiar RATB.  Întrebat dacă a fost luată în calcul varianta unor greve sau a altor acţiuni de protest, directorul interimar al RATB a răspuns: „Eu sunt administraţia – eu nu pot să fac grevă. Eu nu pot decât să-mi dau demisia, eventual. Nu grevă – ăsta e rostul sindicatului”.

Sindicatul Transportatorilor APT din RATB a reacţionat după declaraţiile diretcorului Regiei.

“În cadrul RATB au inceput sa circule diverse informatii negative ca 4.300 de angajati vor pleca acasa. Aceste informatii au fost alimentate de declaratiile directorului interimar al RATB Orzata Radu Paul, care a facut urmatoarele declaratii in presa: „Închidem prăvălia, în cazul ăsta. Nu putem funcţiona cu 380 de milioane – exclus!”. Fata de aceasta situatie am solicitat intalniri de urgenta atat cu directorul interimar al RATB Orzata Radu Paul dar si cu Primarul General domnul Razvan Sava.

sursa: b365.ro

1 COMMENT

  1. Foarte interesant….te duci la casa sa iti scoti abonament la pret intreg, dar nu se poate nu functioneaza aparatul si casiera este prea ocupata sa manance o portocala si iti mai raspunde si cu gura plina…te prinde controlul au pretentia sa le platesti…si ma intreb de ce sa platesc daca am intentia sa imi scot abonament dar casierilor le este prea lene si iti spun ca nu au aparat sau ca nu le merge..
    P.s. mi sa intamplat la 3 centre diferite de reincarcare.mentionez Piata Charles de Gaulle.Maica Domnului si Piata Sf.Gheorghe

LEAVE A REPLY