Decizie de ultimă oră a Guvernului. Vizați, toți proprietarii de case din România

0
93

case-si-blocuri-de-sus2

Termenul până la care persoanele fizice și firmele care dețin în proprietate clădiri trebuie să depună declarațiile la direcțiile de taxe locale a fost prelungit de Guvern cu două luni, până la 31 mai. În același timp, data până la care este acordată persoanelor fizice o reducere de 10% pentru plata integrală a impozitului pe locuință, terenuri și mașini a fost extinsă cu trei luni, până la 30 iunie.

Tot într-un termen prelungit până la 31 mai vor putea fi depuse de către firme și persoane fizice declarațiile privind mașinile radiate din circulație.

Concret, termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie la 31 mai, iar cel de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai. De asemenea, persoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la 31 mai, în loc de 31 martie, iar primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, pe teren și pe mijloacele de transport datorat de orice contribuabil, cu acordarea unei bonificații la achitarea integrală în acest termen, a fost prelungit de la 31 martie la 30 iunie.

bun (1)

“Considerăm că, prin asemenea facilități pe care le creăm, putem să nu mai avem presiune la nivelul agențiilor Fiscului, se poate face o plată civilizată și încurajăm conformarea voluntară la plată”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a arătat totodată că termenele au fost prelungite deoarece normele de modificare a Codului Fiscal au fost publicate abia luni în Monitorul Oficial.

Termenul pentru depunerea declarațiilor și plata integrală a impozitului pe locuință, terenuri și mijloace de transport pentru bonificație expira la 31 martie. Al doilea termen de plată pentru impozitul pe locuință, terenuri și mijloace de transport este 30 septembrie, fără penalizări, dar și fără reducerea de 10%.

 

LEAVE A REPLY