Care vor fi noile preţuri la cartele, după scumpirile anunţate de Metrorex

6
653

abonament metrou

Se scumpesc calatoriile cu metroul. Compania Metrorex a facut deja o propunere in acest sens Ministerului Transporturilor, iar decizia ar putea intra in curand in vigoare.

Avem cel mai ieftin metrou din Europa si nu ne mai ajung banii”, se justifica sefii Metrorex.

Viitoarele tarife au fost publicate miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor. Iata care sunt noile preturi ale celor mai cumparate cartele Metrorex. Astfel, cartela de doua calatorii se scumpeste cu 1 leu, cartela de 10 calatorii se scumpeste cu 5 lei, iar abonamentul lunar, cu calatorii nelimitate, se scumpeste cu 10 lei. Cu alte cuvinte, pretul unei calatorii prin subteran creste, in medie, cu 25 la suta.

S-au scumpit si abonamentele saptamanale si cele la reducere: cu cate 5 lei, iar abonamentul zilnic cu 2 lei.

Metrorex motiveaza toate scumpirile prin faptul ca veniturile companiei sunt cu 8 milioane de euro mai mici decat cheltuielile.

In plus, potrivit Metrorex, Romania ar avea una dintre cele mai ieftine calatorii cu metroul din Europa. Daca in Budapesta pretul unei calatorii depaseste 1 euro, iar in Londra ajunge la aproape 7 euro, in tara noastra pretul unei singure calatorii este de 50 de eurocenti.

In subteran, calatorii s-au aratat foarte nemultumiti de majorari.

Calator: “Ne-am obisnuit cu magariile care se fac pe pielea noastra. Daca avem si noi salariile din Madrid si Paris…”

Calator: “Pentru mine, care nu am un loc de munca de 5 luni, si 5 lei inseamna foarte mult. Am senzatia ca nu mai am loc in Romania.

In 2011 o cartela de 2 calatorii costa 3 lei, o cartela de 10 calatorii 10 lei, iar un abonament lunar nelimitat 50 de lei. Ultima scumpire a avut loc in 2012.

sursa: stirileprotv.ro

6 COMMENTS

  1. Un articol foarte prost care induce oamenii in eroare.
    Se vede ca nu cicula cu metroul persoana care l-a scris.

  2. Nu am crezut ca se gasesc atatea informatii eronate intr-un singur articol. Acum abonamentul este 70 de lei si s-a marit in 2015.

  3. “De pilda, abonamentul nelimitat pentru o luna ar putea ajunge la 70 de lei, fata de 60, cat este acum. ” Pe bune? Abonamentul este 70 lei de luni bune :)) articol dat cu copy-paste de la o stire de acum mult timp.

LEAVE A REPLY