Avion de pasageri, DETURNAT în zbor. Bărbatul care a deturnat aeronava poartă centură cu explozibil

0
306

egyptair_deturnare_twitter_94182500

Un avion de pasageri al companiei Egyptair, a fost deturnat, marţi dimineaţa, deasupra spațiului aerian al Ciprului, de un bărbat înarmat. Avionul a aterizat de urgenţă la orele 8.50, pe aeroportul din Larnaca, în Cipru. Bărbatul ar purta o centură cu explozibil şi ar fi ameninţat că o va detona.

UPDATE 10.30: Au fost eliberaţi toţi pasagerii, cu exceptia membrilor echipajului şi a cinci pasageri de origine ne-egipteana, anunta The Telegraph, scrie HotNews. Cei cinci pasageri ramasi in avion sunt trei britanici, in italian si un irlandez. Atacatorul a cerut azil politic.

UPDATE 10.25 Cel putin 50 de persoane au coborat deja din avion

UPDATE 10.15 Au inceput să fie eliberaţi pasageri. Astfel, pasageri egipteni aflați la bordul avionului au fost eliberați, surse cipriote precizând că ar fi fost eliberați circa 18 pasageri.

UPDATE 10.07 Pe reţelele de socializare au apărut primele imagini de pe aeroportul din Larnaca unde a aterizat aeronava Egyptair deturnată:

UPDATE 10. 09 Potrivit Reuters, pilotul avionului operat de compania EgyptAir deturnat în Cipru a fost amenințat de un pasager, care a spus că-și va detona centura cu explozibili.

UPDATE  10.05 Bărbatul care a deturnat avionul EgyptAir ar avea o vestă cu explozibili şi a cerut poliţiei să se îndepărteze de aeronavă. El a lăsat femeile şi copiii să coboare din aeronavă. Agenţia de presă Reuters precizează că atacatorul acţionează singur.

UPDATE 9.58 AFP scrie că ‘pirații aerului’ nu au formulat revendicări și că la aeroport a fost trimisă o celulă de criză. Este pentru a doua oară în ultimii 30 de ani când pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion deturnat. În 1988, un avion din Kuweit cu 55 de persoane la bord a aterizat la Larnaca la câteva ore după ce decolase de pe un aeroport din Iran, transmite In-Cyprus.com. ‘Suntem nerăbdători să aflăm mai multe‘, a scris pe contul său de Twitter fostul comisar european Androulla Vassiliou.

UPDATE 9.50: Presa din Cipru relatează că la bordul avionului sunt 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului. Reuters a transmis inițial că la bordul avionului se aflau 80 sau 81 de oameni.

Potrivit primelor informaţii, nimeni de la bord nu a fost rănit. Bărbatul înarmat l-a ameninţat pe comandantul cursei EgyptAir şi i-a cerut să devieze traseul aeronavei, către Cipru. Comandantul a luat legătura cu turnul de control şi a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă la Larnaca.

UPDATE 9.45 Persoana care a deturnat avionul Airbus A320 este inarmata, a declarat pentru Cyprus Mail un purtator de cuvant al politiei cipriote. Informatia despre deturnarea sa a fost confirmata de Twitter de fostul comisar european Androulla Vassiliou. Andreas Angelides a spus ca nu exista inca informatii despre cererile acestuia si nici daca e vorba despre un membru al unei organizatii teroriste, scrie HotNews.

Potrivit Reuters, un avion al companiei Egyptair care efectua o cursă pe ruta Alexandria-Cairo a fost deturnat spre Cipru, au declarat surse din poliție și din Ministerul Aviației Civile,  relatează Agerpres.

Reuters mai scrie că la bordul avionului se află 80 sau 81 de oameni, iar unul dintre ei se crede că ar fi înarmat.

Avionul a fost deturnat de o persoana aflata la bord. în acest moment nu se stie daca e vorba despre un act terorist sau de alta natura.

sursa: b365.ro

LEAVE A REPLY